Kent Hareketleri'nden Egemen Bağış'a Olimpiyat yanıtı

Kent Hareketleri, "Olimpiyatlara Hayır" kampanyası nedeniyle hedef gösterilmesiyle ilgili yaptığı açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Kent Hareketleri'nden Egemen Bağış'a Olimpiyat yanıtı

'Her çeşit politik görüşten mahallelerimiz ağımız içindedir. İktidar ile muhalefet arasındaki Olimpiyat tartışması bizim dışımızda olup bu zemine çekilmeyeceğimizi bildirmek isteriz.''



Kent Hareketleri, "Olimpiyatlara Hayır" kampanyası nedeniyle bazı yayın organlarında ve bizzat Egemen Bağış'ın hedef göstermesiyle ilgili açıklamalarında böyle diyor.



Açıklama  Birleşmiş Milletler (BM) önceki Konut Hakkı Raportörü Miloon Kothari’nin ziyareti sırasında başlatılan  Olimpiyatlara Hayır kampanyasının  Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve İngiltere başta olmak üzere demokratik ülkelerin Anti-Olympics kampanyalarından hiçbir farkı olmadığını hatırlatıyor. 



"Kent Hareketlerinin meramı mahallelerinde kalma hakkı olarak özetlenebilinir. Komşuluk ilişkileri, sosyal ağları, dayanışma ve özgün kültürleri ile mahallelerimiz bizler için sadece yaşam alanı değil yaşamın kendidir.



Açıklamadan satır başları şöyle



Olimpiyat yıkım getiriyor: Oyunlar bahanesiyle sermayeye inşaat alanları açarken yoksula,  mahalleye yıkım getirmekte, 10’a katlanan bütçelerle ülke bütçelerini zora sokmakta, ülkeleri borç bataklarına sürüklemekte ve tam da bu nedenlerden kentlerde isyanlara ve patlamalara neden olmaktadır.



Yunanistan ve Brezilya: Yunanistan’ın bugünkü ekonomik sıkıntıları ve Atina’daki halk isyanlarının gerisinde 10’a katlanan Atina 2004 Olimpiyat bütçesi yattığı gibi en son Brezilya’daki ayaklanmaların bir nedeni de yine Olimpiyatlardır.



İkaz demokratik bir görev:  Kent Hareketleri, ülkenin gelecekte başına gelebilecek sosyal ve ekonomik maliyetlere ve de sosyal patlamalara karşı uyarı yaparken, Sayın Bakan’ın iddialarının tam aksine, ülkenin geleceğini düşünmekte ve siyaseti sadece bugün olarak gören politikacıları ikaz etmeyi demokratik bir görev bilmektedir. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin