Kendi kadar suyunda da fayda çok! Kahvaltıdan önce mutlaka için. 1 bardak salatalık suyunun mucizevi etkileri ortaya çıktı. Salatalık suyu neye iyi gelir?

Salatalık, genel sağlığımızı mükemmel derecede koruyan besinlerden biridir. Ancak salatalığın suyu da salatalığın kendisi kadar katbekat faydayı beraberinde getiriyor. Faydalarını okuduktan sonra her kahvaltıdan önce 1 bardak içmek isteyeceksiniz. İşte 1 bardak salatalık suyunun mucizevi faydaları

Kendi kadar suyunda da fayda çok! Kahvaltıdan önce mutlaka için. 1 bardak salatalık suyunun mucizevi etkileri ortaya çıktı. Salatalık suyu neye iyi gelir?

Salatalık, mutfağımızda sıklıkla kullandığımız besleyici özelliklerle dolu besinlerden biridir. Salatalık hem genel sağlımızı hem de cilt sağlığımızı koruyan mucizevi bir besindir.

Salatalık, içerdiği yüksek oranda lif ve su nedeniyle vücudumuz için pek çok yarar sunar. Sindirim sistemi rahatsızlıklarını en aza indiren salatalık aynı zamanda günlük ihtiyaç duyduğumuz B, C ve K vitaminini karşılar.

Salatalık kadar en az suyu da hiç bilmediğiniz faydaları beraberinde getiriyor. Kahvaltıdan önce 1 bardak içilen salatalık suyunun faydalarına çok şaşıracaksınız.

İşte salatalık suyunun mucizevi faydaları…

KİLO KAYBINI DESTEKLER

Salatalıkların kalorisi doğal olarak düşük olduğundan salatalık suyunun içilmesi de düşük kalorilidir.

Bu nedenle gazlı içecekler ve meyve suları gibi diğer kalorili içeceklerin aksine salatalık suyunu ekstra kalori eklemeyi düşünmeden tüketebilirsiniz.

Araştırmalar, salatalık gibi düşük kalorili ve yüksek su içeriğine sahip meyveleri yemenin, kiloda önemli bir azalmayla ilişkili olduğunu gösteriyor.

Şekerli meşrubatları, spor içeceklerini ve meyve sularını salatalık suyuyla değiştirebilirsiniz. Bu, diyetinizden büyük miktarda kaloriyi kesmenize yardımcı olur.

SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRIR

Salatalık suyu tüketmek bağırsak hareketlerinizi düzenlemenize yardımcı olur. Dehidrasyon ve su alımının azalması, sindirim sorunları ve kabızlıkla ilişkilidir.

Kendi kadar suyunda da fayda çok! Kahvaltıdan önce mutlaka için. 1 bardak salatalık suyunun mucizevi etkileri ortaya çıktı. Salatalık suyu neye iyi gelir?

Su ve lif oranı yüksek olan salatalık suyu kabızlığı önler ve bağırsak hareketini arttırarak sindirim sistemi sağlığını korur.

Salatalık aynı zamanda bağırsak hareketlerini hızlandıran ve sindirim sağlığını iyileştiren çözünür bir lif olan pektin açısından da zengindir.

KAN ŞEKERİ SEVİYELERİNİ DÜZENLER

Salatalık, ölçülü olarak ve sağlıklı ve dengeli bir beslenmenin parçası olarak yenildiğinde kan şekeri seviyelerinin düşürülmesinde ve diyabetin kontrolünde önemli bir rol oynar.

2015 yılında yapılan bir araştırmaya göre, salatalıklara hafif acı bir tat veren bitki bileşikleri olan kukurbitasinlerin, insülin etkisini iyileştirmeye yardımcı olabileceğini öne sürüyor.

Diğer çalışmalar ayrıca salatalığın oksidatif stresi ve kan şekeri düzeylerini azaltmada etkili olabileceğini ve diyabetle ilişkili komplikasyonlara karşı koruyabileceğini göstermiştir.

SALATALIK SUYU NASIL YAPILIR?

Öncelikle 3 salatalığın kabuğunu bir soyucu veya bıçakla soyun. Ardından salatalıkları küçük parçalar halinde dilimleyin ve kesin.

Daha sonra salatalık dilimlerini bir karıştırıcıya ekleyin ve eşit bir tutarlılık elde etmek için 2 dakika karıştırın. Ardından süzgeç yardımıyla salatalığın suyunu süzdürün.

Salatalığı bastırmak ve kalan suyunu çıkarmak için bir kaşık kullanın. Üzerine biraz su ve limon suyu ilave edin. Salatalık suyunu içmeden önce buzdolabında muhafaza edin.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin