Kemerleri bağlayın dolar uçuşa geçiyor. Dolar 28 TL. Merkez Bankası dolar için '19,51 TL olacak' dedi, Selçuk Geçer ise 'kaçınılmaz son' dedi ve bu rakamı verdi

Merkez Bankası piyasa katılımcıları anketine göre 12 ay sonra dolar kuru beklentisi 22 liranın üstünde. Ancak dolar kuru tahminleriyle birilerini çok kızdıran ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yakın zamanda doların ulaşacağı seviyeyi açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Kemerleri bağlayın dolar uçuşa geçiyor. Dolar 28 TL. Merkez Bankası  dolar için '19,51 TL olacak' dedi, Selçuk Geçer ise 'kaçınılmaz son' dedi ve bu rakamı verdi

Dolar kuruyla ilgili yaptığı tahminlerle dikkat çeken ekonomist Selçuk Geçer'den çok dikkat çekici bir çıkış gledi ve yıl sonu dolar kuru için yüksek bir ramam telafuz etti.

Selçuk Geçer, turizm gelirlerinin de bu ay sona erdiğini ve doların yükselişinin durdurulamayacağını açıkladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) eylül ayına ilişkin Piyasa Katılımcıları Anketini yayımlamış ve ankete göre yıl sonu enflasyon beklentisi  yüzde 67,73 olurken, yıl sonu dolar/TL tahmini ise 19,51 olarak gerçekleşmişti.Bir önceki anket döneminde enflasyon beklentisi yüzde 70,6 olarak gerçekleşirken, dolar beklentisi ise 19,6 olarak gerçekleşmişti.

12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 41,99 iken, bu anket döneminde yüzde 36,74 oldu. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise yüzde 24,35'ten yüzde 20,63 seviyesine indi. 12 ay sonrası dolar/TL beklentisi ise 22,03 seviyesinden 22,07'ye yükseldi.

GEÇER'E GÖRE İSE YIL SONU DOLAR KURU RAKAMI...

Türk Lirası karşısında yükselişini sürdüren Dolar kuru 18,29 TL ile Cumhuriyet tarihini gördükten sonra haftayı 18,26 TL'den, Euro ise 18.29 TL'den tamamlamıştı.

 Dövizdeki durum, ulusal ve uluslararası ekonomi hakkında, ekonomist Selçuk Geçer’den bir değerlendirme geldi.

 

SELÇUK GEÇER 4-5 SONRA YAŞANACAK OLANLARA KARŞI UYARDI

Yeniçağ'daki habere göre 4-5 gün sonra yaşanacak gelişmelere karşı uyaran Selçuk Geçer, 'FED toplanacak ve faiz kararını açıklayacak. Bir önceki toplantıda bitti bu iş denildi, faiz artırımları artık yavaşlar yorumları yapıldı. Ben ise bunun tam tersini söylemiştim. ABD’de enflasyon yapışkan hale geldi. Üretici ve tüketici enflasyonu arasındaki fark kapandı ama bu mevsimsel etkiden kaynaklanıyor' dedi.

Kemerleri bağlayın dolar uçuşa geçiyor. Dolar 28 TL. Merkez Bankası  dolar için '19,51 TL olacak' dedi, Selçuk Geçer ise 'kaçınılmaz son' dedi ve bu rakamı verdi - Resim : 2

EKİM KASIM ARALIK AYLARINA DİKKAT EDİN

Selçuk Geçer, ayrıca şunları söyledi: Dünyanın her yerinde ülkeler beklentilerin üzerinde faiz artırımı yapıyorlar. Ancak biz faiz indirip seçim ekonomisine geçiyoruz. Faiz indirip enflasyonu düşüremezsiniz. Enflasyonu düşüremezseniz dolar kurunu kontrol edemezsiniz. ekim, kasım, aralık aylarına dikkat edin.

Türkiye ekonomisi büyük bir bataklığa sürükleniyor. Fakirler daha da fakirleşiyor. 3-5 zengin daha da zenginleşiyor. Orta sınıf kalmadı.

Türkiye’de ekonomi yönetiminin uygulamalarına baktığımızda günün idare edildiğini görebiliyoruz. Bir KKM çıkardılar bugüne kadar bütçeye 75 milyar lira yük bindirdiler. Yanlış politikalar uygulanmamış olsaydı KKM’ye ihtiyacınız olmazdı ve 150 milyar lira da devletin kasasında dururdu. Sonra dolar kuru neden yükselecek diyorlar.

 

DOLAR KURU NEDEN YÜKSELMESİN?

Neden yükselmesin? Kısa vadeli borçların ödenme zamanı geliyor. Dolara olan talep artacak. Turizm gelirleri ile idare ettin bugüne kadar. Bundan sonra ne yapacaksın? Dolar kuru sert hareket edeceğini herkes görecek.

Selçuk Geçer son olarak, dolar/ TL kurunun resmi olarak bir anlamı olmadığını ifade ederek dolar kuru için çok konuşulacak bir tahminde bulundu.

YIL SONUNDA DOLAR KURU BÖYLE OLACAK

'Çarşıya pazara çıkınca bunu görüyorsunuz. Fiyatlamada dolar kuru en iyimser ihtimalle 10 TL yukarından hesaplanıyor. Bu oluşan fiyat farkı tabela fiyatını yanına çekmeyecek mi? Biraz gardınız düşsün dolar kuru kırılır' diyen Geçer 2022 yıl sonu için dolar kuru beklentisini de açıkladı.

'Bu kaçınılmaz son olacaktır. Bekleyip göreceğiz' diyen Selçuk Geçer 2022 yıl sonu dolar kuru tahminini 'Yıl sonunda da dolar kurunu 28 TL’de görürsünüz' diyerek açıkladı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin