Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Helalleşme' çıkışının perde arkası ortaya çıktı. CHP liderinin hazırladığı 'Helalleşme' videosu öncesi ne yaşandı?

Medyatava, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündemi sarsan 'Helalleşme' çağrısının perde arkasını araştırdı. CHP kulislerinden alınan bilgiye göre Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışı partide de şaşkınlıkla karşılanmış. İddiaya göre Kemal Kıılçdaroğlu, muhafazakar yazarlarla bir fotoğraf vermek istedi, o camiadan gelen cevaba göre ise Kılıçdaroğlu bir metin ve video hazırladı; parti yöneticilerinin görüşü alınmadan sosyal medyadan paylaşım yapıldı. İşte o kulis bilgisi.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Helalleşme' çıkışının perde arkası ortaya çıktı. CHP liderinin hazırladığı 'Helalleşme' videosu öncesi ne yaşandı?

MEDYATAVA/ÖZEL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yayımladığı bir video ile 'helalleşme' kararı aldığını duyurmuştu. Kılıçdaroğlu, "Geçmişte partimizin de hataları oldu; helalleşme yolculuğuna çıkma kararı aldım" demişti.

Grup toplantısında helalleşme listesini açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışı sonrasında kendisine yönelik eleştireleri grup toplantısında cevaplamış ve açıklamalarda bulunmuştu.

Kılıçdaroğlu, helalleşmenin, 'yüzleşmek, barışabilmek, devam edebilmek' olduğunu belirterek,  özetle şunları kaydetmişti:

28 Şubatçıların açtığı yaraları kapatıp helalleşeceğiz.

İkna odalarına sokulan başı kapalı kızlarımızla helalleşeceğiz.

Roboski ile helalleşeceğiz. Bakın hukuk başka, helalleşme başka. Bu insanlara devlet tazminat ödeyecek ama bir taraftan da helalleşeceğiz.

Sivas, Kahramanmaraş mağdurları ile helalleşeceğiz.

Diyarbakır hapishanesi mahkümları ile helalleşeceğiz. 

Varlık vergileri altında inim inim inleyen azınlıklar, 6-7 Eylül olaylarının mağdurları ile helalleşeceğiz.

Mahkemelerde süründürülen askerlerimiz ve aileleri ile helalleşeceğiz.

Bugün Londra'ya göç etmiş en parlak genç beyinlerimiz ile helalleşeceğiz.

Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi ile helalleşeceğiz.

Soma ile helalleşeceğiz.

Darbeciler tarafından bir sağdan, bir soldan gencecik çocuklarımız asıldı bu ülkede. Bir sağdan, bir soldan o insanlarımızla helalleşeceğiz. 

9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel'i kaybeden ve mahkemelerde süründürülen Mısra Öz ile helalleşeceğiz.

Ahmet Kaya ile helalleşeceğiz.

 

Habertürk'te konuyla ilgili sorulara cevap vermişti

Habertürk TV’de yayınlanan Muharrem Sarıkaya’nın moderatörlüğündeki Gündem Özel programında gazetecilerin bu konudaki sorularını da yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de siyasetin çok fazla kutuplaştığını söyleyerek, “Yan yana geldiğimizde birbirimizin yüzüne bakamayacak duruma geliyoruz” demişti.

Kılıçdaroğlu, helalleşme sözlerine bir yenisini daha ekleyerek, “Geçmişe takılmamalıyız. Helalleşmenin özünde gelecek var” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, “Helalleşme ile hukuku da karıştırdılar. Hukuk ayrı ama helalleşme biraz daha farklı. Helalleşme kucaklaşma, sevgiyi egemen kılmadır” ifadelerini kullanmıştı.

Helaleşmenin perde arkası 

İşte CHP liderinin bu şaşırtan 'Helalleşme' çıkışıyla ilgili CHP kulislerinden çok ilginç bilgiler geldi.

Kulislerden yansıyan bilgilere göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aldığı bu 'Helalleşme' kararından kimsenin haberi yoktu. Kılıçdaroğlu bu kararı partinin yetkili organlarına danışmadan aldığı iddia edildi.

İddiaya göre Kemal Kılıçdaroğlu, bir grup muhafazakar yazar ile fotoğraf vermek istediğini açıkladı. Parti de bununla ilgili bir çalışma yürüttü ve muhafazakar bir gazetenin eski bir yazarına “Kemal Bey’le görüşür müsünüz?” diye sorulunca, kadın yazar da “Görüşürüz ama CHP’nin bizimle helalleşmesi lazım” cevabı geldi.

Kulislerden gelen bilgilere göre bu talep de Kemal Kılıçdaroğlu'na iletiliyor ve Kılıçdaroğlu bunun  üzerine bir metin yazıp, partinin yetkili organlarına danışmadan, parti yöneticileriyle fikir alışverişi yapmadan bir video çekip yayınlıyor....

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin