Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı Özgür Demirtaş mı? Özgür Demirtaş'tan flaş açıklama...

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili Millet İttifakı'nın kimi daya göstereceği konusunda sürekli gündeme farklı isimler gelirken bir başka isim de o masada yerini buldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gönlündeki adayın ekonomist Özgür Demirtaş olduğu iddia edildi. İşte bununla ilgili ayrıntılar ve Demirtaş'ın bu iddiaya cevabı.

Google Haberlere Abone ol
Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı Özgür Demirtaş mı? Özgür Demirtaş'tan flaş açıklama...

2023 seçimlerinde ya da olası bir erken cumhurbaşkanılğı seçiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden aday olup olamayacağı hukuken tartışılrken, Millet İttifakı da aday konusunda bir isim üzerinde anlaşmadı.

Kulislerde sürekli Kemal Klıçdaroğlu, Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu, hatta İlhan Kesici'nin ismi zikredilirken başka bir isim de gündeme bomba gibi düştü.

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş'ın isminin de adaylar arasında geçtiği idida edildi.

Bununla ilgili bir yazı yazan Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, "Bir süredir siyasi kulislerde Özgür Demirtaş’ın cumhurbaşkanı adayı olduğu konuşulmaya başlandı. Hatta Özgür Hoca’nın görüştüğü bazı isimlere Kemal Kılıçdaroğlu’nun adayı olduğuna dair bir izlenim verdiği söyleniyor" diye yazdı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı Özgür Demirtaş mı? Özgür Demirtaş'tan flaş açıklama...

Akşener ve Karamollaoğlu ile görüştü

Bununla ilgili bilgiyi aldıktan sonra Demirtaş'ı arayıp konuyla ilgili görüşen Selvi, Demirtaş'ın bu iddia karşısında şaşırmadığını, ama bu konuda konuşmak istemediğini yazdı.

Selvi, Demirtaş'ın “Ailede bir prensip kararı aldık. Siyaseten hiçbir şey söylemeyeceğiz” dediğini aktardı.

Abdulkadir Selvi, Demirtaş'ın adaylıkla ilgili SP lideri Temel Karamollaoğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener’le görüşüldüğünün konuşulduğunu da Demirtaş'a aktardığını ancak cevap alamadığını aktardı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin