Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kritik karar. Kılıçdaroğlu, hepsini sildi. CHP'den flaş açıklama

CHP'de seçim ve genel başkanlık tartışmaları sürerken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kritik bir karar geldi. Kılıçdaroğlu, 4 Haziran 2023 tarihi öncesi Danışman ve Başdanışman olarak atanan tüm kişilerin, görevine son verdi.

Google Haberlere Abone ol
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kritik karar. Kılıçdaroğlu, hepsini sildi. CHP'den flaş açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından, 4 Haziran 2023 tarihi öncesi Danışman ve Başdanışman olarak atanan tüm kişilerin, görevlerine 14 Haziran 2023 tarihi itibarıyla son verildi.

CHP'den şu açıklama yapıldı:

"Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından, 4 Haziran 2023 tarihi öncesi Danışman ve Başdanışman olarak atanan tüm kişilerin, görevleri 14 Haziran 2023 tarihi itibari ile sonlandırılmıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi adına yaptıkları çalışmalar için her birine ayrı ayrı teşekkür ederiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

CHP’den yapılan açıklamanın ardından kaç danışman ve başdanışmanın Genel Merkez’de görevlendirildiği de merak konusu oldu. CHP kulislerinden edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, bugüne kadar 80’e yakın danışman ve başdanışmana görev verdi. Bu arada görevine son verilenler arasında ABD'li ekonomist, yazar, sosyal teorisyen, siyasi danışman ve çevre aktivisti Jeremy Rifkin de bulunuyor. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde Rifkin’in görevlendirilmesi tartışma konusu olmuştu.

Erdoğan Toprak, mitingleri koordine etmişti

T24'ün haberine göre; görevine son verilenler arasında Kılıçdaroğlu’nun mitinglerini koordine eden Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak da bulunuyor. Öte yandan verdiği bir söyleşide Türk bayraklarının kaldırıldığı iddiaları ile gündeme gelen CHP Genel Başkanı Hukuk ve Siyasi İşler Başdanışmanı Nuşirevan Elçi ile Ülkü Ocakları Eski Başkanı Ramazan Kubat da görevden alındı.

Tuncay Özkan da görevden alınanlar arasında

Seçimin ardından tartışılan bir isim de Medya ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan’dı. Birkaç kez Özkan’ın görevden alındığı iddiaları gündeme gelmiş, Özkan bu iddiaları yalanlamıştı. Özkan da görevden alınan danışmanlar arasında yer aldı. Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun önümüzdeki günlerde bazı isimlerle yeniden yola devam edeceği ve yeni görevlendirmeler yapacağı da belirtiliyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin