Kemal Kılıçdaroğlu'na 'değişim' diyerek ilk baş kaldıran isimlerden Kazım Kurt tv100'de konuştu. Kurt'tan parti meclisinin yetkisinin devredilmesine tepki

tv100'ün gündem belirleyen programlarından Taksim Meydanı'na bağlanan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP'de Parti Meclisi'nin yetkisini genel başkana devretmesini eleştirdi. Seçimler sonrası Kurt, 'değişim' diyerek Kılıçdaroğlu'na ilk baş kaldıran isimler arasında yer almıştı.

Google Haberlere Abone ol
Kemal Kılıçdaroğlu'na 'değişim' diyerek ilk baş kaldıran isimlerden Kazım Kurt tv100'de konuştu. Kurt'tan parti meclisinin yetkisinin devredilmesine tepki

tv100.com yazarı Hacı Yakışıklı, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, gazeteci Barış Yarkadaş, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk oldu. Yayına bağlanan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP'deki değişim tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"BU DOĞRU BİR İŞ DEĞİL, DOĞRU BİR YAKLAŞIK DEĞİL"

Kurt "Benim arzuladığım değişim, CHP'nin temel ilkelerine sahip çıkan, onlardan ödün vermeden bir politika yapan anlayıştır. Son dönemdeki uygulamalar bizi başarıya ulaştırmadı. CHP son söylemlerini bir tarafa bırakıp sokak politikasından uzaklaşıp sivil toplum örgütlerinde, sendikalarda, kooperatiflerde, tarlalarda olmadan sadece kent merkezlerinde oturarak politika yapan bir hale gelmiş dolayısıyla bunun değişmesi gerekir. Burada isimler çok önemli değil temel ilkeler önemli. Parti meclisi en büyük karar organıdır ama parti meclisi karar alma yetkisini genel başkana devrediyor, bu doğru bir iş değil, doğru bir yaklaşık değil. MYK yetkisini genel başkana devrediyor, milletvekili grubu cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili tüm yetkilerini genel başkana devrediyor. Genel başkanda bunları kabul ediyor. Sonuç başarısız olunca genel başkana kesiliyor. Sonra da değişim tartışmaları başlıyor." dedi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin