Kemal Kılıçdaroğlu Millet Buluşması'nda: Beş kuruş para almadan size evlerinizi teslim edip, çalışanların kredi ve faiz borçlarını sileceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te düzenlenen Millet Buluşması'nda konuştu. Seçimde kazanırlarsa neler yapacağından bahseden Kılıçdaroğlu, "Ben Nurdağı'nda herkese söz veriyorum. Bu binaların tamamı yapılıp kimseden para alınmayacak. Depremden etkilenmiş çalışan ve işçilerin, ahırları yıkılan hayvancıların bankalara olan kredi ve faiz borçlarının tamamını sileceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kemal Kılıçdaroğlu Millet Buluşması'nda: Beş kuruş para almadan size evlerinizi teslim edip, çalışanların kredi ve faiz borçlarını sileceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te düzenlenen Millet Buluşması'nda konuştu.

"Güveni ve huzuru sağlayacağız. Bunu yapmak zorundayız. Siyaset kurumları halka doğruyu söylemelidir. Aksi olursa güvensizlik oluşur. Covid-19 dönemini örnek vereceğim. Resmi rakamlar açıklandı. Daha sonra Türkiye'de ölenler açıklandı. Arada 20 bin fark vardı. Biz bundan bahsediyoruz.

"SÖZ VERİYORUM BEŞ KURUŞ PARA ALMADAN SİZE YAPILAN EVLERİ TESLİM EDECEĞİZ"

Belediyelerimizle deprem bölgelerine yardımlar gönderdik. Can kayıplarımızın yanında maddi kayıplarımız da var. Altyapı, tarım, sanayi yok oldu. Özellikle ahırlar ve hayvancılık yapanlar büyük zarar gördü. Depremde yıkılan hasarlı bina sayısı 2 milyonu geçti. Bir kısmı güçlendirilip bir kısmı yeniden yapılacak. Size süratle bina yapılacağı sözü verildi. Bu binaları size taksitle satacağız dediler. Ben Nurdağı'nda herkese söz veriyorum. Bu binaların tamamı yapılıp kimseden para alınmayacak. 15 Mayıs sonrası göreceksiniz. Geleceğiz, sarayda oturmayacağız. Yıkılan binaların yenisi yapılıp anahtarı beş kuruş alınmadan teslim edilecek.

"EVLERİN MASRAFINI DEVLET ÖDEMEK ZORUNDA"

Çünkü; Anayasa madde 57, "Devlet bir planlama dahilinde konut ihityacını karşılar" diyor. Kusur kimdeyse parayı onun ödemesi lazım. Anayasaya göre devlet keni eylemlerinden doğan kusurları kendi ödemek zorundadır. 

"KREDİ VE FAİZ BORÇLARINI SİLECEĞİZ"

Depremden etkilenmiş çalışan ve işçilerin, ahırları yıkılan hayvancıların bankalara olan kredi ve faiz borçlarının tamamını sileceğiz. Sosyal devlet bunun için var. Avukatlar ve barolarla konuştum. Sizden para alınmak istenirse dava açarsınız paranızı geri alırsınız. Bankadan size sıfır faizli kedi verilecek. Binanızı güçlendirmek isterseniz. Bu binalara sağlam raporu verenlerden de hesap soracağız. Siz onlara mezar sattınız. Onlara hesabını soracağız ki sorumluluklarını bilsinler. Fabrikaların da büyük bir kısmı elemansızlıktan çalışamıyor. Depremzedeler bölgeyi terk etti. Orada bulunana fabrikaların çalışması lazım. Asgari iki yıl için işçilerden vergi alınmaması lazım. 

"MÜTEAHHİTLİĞİ SINAVA BAĞLAYACAĞIZ"

 Önüne gelen müteahhit oluyor. Bunu kurala bağlayacağız. Bunun bir sınavı, diploması olması lazım. Benim yaşayacağım evi yapıyor. Her önüne gelen müteahhitlik yapamayacak."

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin