Kemal Kılıçdaroğlu ile Enis Berberoğlu ne konuştu?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, tutuklu gazeteci vekil Enis Berberoğlu'nu cezaevinde ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Kemal Kılıçdaroğlu ile Enis Berberoğlu ne konuştu?

Kılıçdaroğlu, beraberindeki heyetle cezaevinde 1.5 saat kaldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Milletvekilleri Enis Berberoğlu’nu ziyaret etti.



Maltepe L Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nu ziyarete CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Milletvekilleri Mahmut Tanal ve Nihat Yeşil katıldı. Heyete Milletvekilleri Barış Yarkadaş ve Onursal Adıgüzel’le Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ile Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de eşlik etti.



Kılıçdaroğlu ile ziyarete katılan dört milletvekilinin ziyareti açık görüş şeklinde 1.5 saat sürdü. Görüşmeye Enis Berberoğlu’nun eşi Oya Berberoğlu da katıldı.



Ziyaret sırasında Kılıçdaroğlu’nun Berberoğlu’nu, “Tutukluluğunuz anayasaya da ilgili yasalara da aykırı. Türkiye’de siyasi baskıya boyun eğmeyecek hakimlerin bu yanlışı en kısa sürede düzelteceğine inanıyorum” dediği öğrenildi.



Kılıçdaroğlu’nun görüşmede “Hukuka, anayasaya aykırı tutukluluklar ülkemizde herkes için büyük sorun teşkil ediyor. Haksız tutukluluk kararlarının mağdurlarından biri de sizsiniz. Hiçbir suçunuz günahınız olmadan, bu bayramı da hapishanede geçiriyorsunuz” diye konuştuğu kaydedildi.



Milletvekillerinin tutuklu yargılanmasını doğru bulmadığını da ifade eden Kılıçdaroğlu ile Berberoğlu’nun sıcak bir diyalog gerçekleştirdikleri öğrenildi. Heyetteki vekillerin de Adalet Kurultayı’na ilişkin bilgi verdiği belirtildi.



“SİZ YÜRÜRKEN BEN YATARIM”



Berberoğlu ise sağlığı ve moralinin iyi olduğunu belirttikten sonra, kitabını bitirdiğini ve baskı aşamasına geldiğini söyledi. Kitabının adının “Siz yürürken, ben yatarken” olduğunu belirten Berberoğlu, içeriğine ilişkin de bilgi verdi.



Kitabın tutuklandığı günden itibaren yaşadıklarını anlattığını belirten Berberoğlu’nun, “Adalet yürüyüşü süreci de gözlem olarak yer aldı” dediği öğrenildi. Kitabın gelirini partisine bağışladığını belirten Berberoğlu “Gelirin partimiz eliyle iletişim fakültesi öğrencilerine burs olarak verilmesini istiyorum” ifadesini kullandığı öğrenildi.



Berberoğlu’nun görüşmede “Bir gazete haberinden casus ve hain çıkarmaya çalışıyorlar. Bunun hukuki hiçbir yanı yok” ifadesini kullandığı da belirtildi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin