Kemal Kılıçdaroğlu, CHP PM toplantısında Ümit Özdağ ile yaptığı ‘gizli protokolü’ savundu: Bakanlık verdiysem partimizin hakkından verdim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 12 saat süren Parti Meclisi (PM) toplantısında Millet İttifakı ve partisinde çatlağa neden olan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile yaptığı ‘gizli protokolü’ savundu. Kılıçdaroğlu, "Ümit Özdağ'a bakanlık verdiysem partimizin hakkından verdim. İki seçim arasındaydım. Oyumuzu maksimum artıracak hamleler yapmaya çalışıyordum" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kemal Kılıçdaroğlu, CHP PM toplantısında Ümit Özdağ ile yaptığı ‘gizli protokolü’ savundu: Bakanlık verdiysem partimizin hakkından verdim

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Zafer Partisi lideri Özdağ ile ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi yaptığı protokolün yankıları sürüyor.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, 12 saat süren CHP PM, ‘gizli protokol’e ilişkin yaşanan tartışmaları köşesine taşıdı. 

Saymaz; PM üyelerinin Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'la cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turundan önce imzalanan İçişleri dahil üç bakanlık ve MİT'in verildiği protokolü, "yerden yere vurduğunu" yazdı. 

Saymaz'ın aktardığına göre Kılıçdaroğlu, ‘gizli protokolü’ şöyle savundu: 

“Bugüne kadar protokolü açıklamadım. Bu iki lider arasındaki mahrem konudur. Benimle Özdağ'ı bağlar. Bu belgeyi parti arşivine koyacağım. Bakanlık verdiysem partimizin hakkından verdim. İki seçim arasındaydım. Oyumuzu maksimum artıracak hamleler yapmaya çalışıyordum. Çalışsaydınız, beni bu duruma sokmasaydınız. Bana herkes yüklenirken, hiçbiriniz cevap vermiyor.”

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin