Kemal Kılıçdaroğlu çalışma ofisi kurdu. CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel'den ilk yorum geldi

Epey hararetli geçen CHP 38. Kurultayı'nda Özgür Özel rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'nu yenerek CHP'nin yeni genel başkanı oldu. Bu durumun ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir çalışma ofisi kurduğu ve çalışmalarına burada devam edeceği öğrenildi. Özel'den konuyla ilgili ilk yorum geldi.

Google Haberlere Abone ol
Kemal Kılıçdaroğlu çalışma ofisi kurdu. CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel'den ilk yorum geldi
Arşiv

Kemal Kılıçdaroğlu 13 yıllık CHP Genel Başkanlığı'nı 4 Kasım'daki kurultayda Özgür Özel'e kaptırmıştı. Fakat Kılıçdaroğlu siyasetten çekilmeme kararı aldı. Ankara’da Mustafa Kemal Mahallesi’nde bir çalışma ofisi kurdu. Kılıçdaroğlu'nun bu ofis aracılığıyla daha sonra bir vakıf kurmak istediği öğrenilmiş, bu vakfın ise parti politikalarını desteklemek ve araştırmalar yapmak için bir platform olarak hizmet verebileceği iddia edilmişti.

Konuyla ilgili Özgür Özel'den ilk yorum geldi. Halk TV'de konuşan Özel, "Kemal Bey’in eve çekilmesi yerine Türkiye siyasetine katkı yapması önemli. Kemal Bey bunu değerlendiriyordu" dedi.

ÖZEL'İN DİĞER AÇIKLAMALARI ŞÖYLE

– Biz muhalefetiz ama yurt dışında Türkiye karşıtı bir şey yapılıyor. Örneğin Kuran yakılıyor, Türkiye’yi küçük düşürecek bir şey yapılıyor. O ülkenin sosyal demokrat parti liderini aramak benim görevim.

– (Ogün Samast’ın tahliyesi) Ogün Samast bir güvercin katilidir. Hrant Dink kendini barış güvercini olarak nitelendiriliyordu. Bu ülkede güvercin öldürmek kadar utanılacak bir şey yoktur. Yakalandığında birileri Türk bayrağı önünde onunla poz verdiler. Orada sırtını sıvazlayanlar bir kişi değil, Türkiye’deki derin güçler o sırtı sıvazlıyordu. O el Samast’ı serbest bıraktıran el. Tetiği çektirenler “Biz katilimize sahip çıkarız” diyorlar. O derin yapı şunu bilsin, enselerindeyiz. Onları bu devletin kökünden kazımak için çalışacağız. Bu devlette güvercin katillerine, sırtını sıvazlayanlara nefes aldırırsam namussuzum.

– CHP’de değişim yaşanırken yargı krizi yaşandı. Seçimlerden sonra duygusal kopuştan seçmeni kurtarmak için aday oldum. Birilerinin bana “hain, Brütüs” diyeceğini biliyordum. Ama bunu yapmazsak muhalefet dağılabilir, Türkiye’deki tek adam rejimi sertleşebilirdi.

– “AYM’yi tanımıyoruz” dediler. Bu bize karşı bir tutum. Bu bir darbe girişimi. Anayasa’nın bir maddesinin atılmasına sessiz kalırsam, sıra benim olduğum sayfayı gelir. Erdoğan bu darbenin başında olduğuna gösterdi. Yargıtay kararından sonra “Bu darbeye direnelim” dedim. Sonradan Erdoğan darbenin başına geçti, “AYM haksız” dedi.

O DARBEYE DİRENİRİM

– Ogün Samast’ın serbest bırakılması muhalefete had bildirme çabası. Benim o yapıya cevabım; o darbeye direnirim, size de teslim olmam.

YEREL SEÇİM ADAYLARI NASIL BELİRLENECEK?

– Adayları belirleme çalışmaları başladı mı? İlk MYK’da arkadaşlarımızı görevlendirdik. Pazartesi gününe bize bir taslak takvim getirecekler müzakere edip ilan edeceğiz. Başvurular ne zaman nereye yapılacak, hangi tarihte istifalar olacak, öncelikle genelgelerle ilgili tutumumuz ne olacak bunlarla ilgili tutumumuz ne olacak bunların hepsini takvimlendireceğiz. Kamuoyu araştırmalarıyla vatandaşın gönlünde olan başkanları tekrar aday göstereceğiz. Kongredeki tutum bizim için bir ölçüt değil. Kongrede karşımdaymış başarılıysa listede. Tam olarak böyle yapacağız. Seçimden önce kimseye verilmiş belediye başkanlığı sözüm yok. Kim belediye başkanı olacak ben de bilmiyorum ama yöntemi biliyorum.

– (Helalleşme rafa mı kalktı?) Helalleşme rafa kalkmaz. Genel Başkanın çok önemli bir hamlesiydi. Zaman yoktu. Örgüt hazır olmadığı için sahiplenilmedi. Oysa ki helalleşme bizim kültürümüzde var.

MUHARREM İNCE YORUMU

– (Muharrem İnce) Tek başıma iktidar olacağım diyor. Bir partinin genel başkanına söylemem doğru olmaz. Tanju Özcan bu partinin evladıdır. Bazı ifadeleri çok üzücüdür. Bolu İl Başkanımız, Genel Başkanımızla görüşmüş, olumlu tutum olmuş. Tanju Özcan’ın döneceğini ve Bolu’da görevini yapabileceğini düşünüyorum.

İTTİFAK OLACAK MI?

– Ekrem Başkan ile aynı takımdayız. Golleri iktidara atacağız. İktidar olacağız.
– Kimse bizimle ittifak muhatap yapmak mecburiyetinde değil. Meral Hanım tebrik için aradı. Bundan sonraki dönemde de niye görüşmeyelim. Kurumsal ilişkilerde de herkes kendi partisinin menfaatini düşünecek. Ama devlet insanları olarak toplumun ortak menfaatlerini düşünerek, Türkiye’nin ve Türkiye muhalefetinin ortak menfaatlerini gözetmemiz lazım. Birlikte kazan-kazan ilişkisi kurmak çok doğrudur. Ama bu muhataplarımızla eşit ilişki kurarak olur. Bundan sonra çok sağlıklı görüşmeler olabilir. Türkiye’ye ve partilerimize kazandıracak iyi sonuçlar alınacak müzakere yürütebileceğimizi düşünüyorum.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin