Kelebek yazarı yeni bir tartışma başlatmıştı, Habertürk'teki meslektaşından cevap geldi!

Cengiz Semercioğlu'nun köşesine taşıdığı öneri üzerine, meslektaşı bir yazı kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
Kelebek yazarı yeni bir tartışma başlatmıştı, Habertürk'teki meslektaşından cevap geldi!

Hürriyet Kelebek yazarı Cengiz Semerciğlu, Pazartesi günü yayınlanan yazısında filmlerin vizyona girmeden önce eleştirmenlere izletilmesinin 'intihar' olduğunu belirtmişti.



Vizyona girmeyen filmlerin eleştirmenlere izletilmesinin pazarlama taktiği açısından yanlış bir yöntem olduğu yorumunda bulunan Semercioğlu ayrıca yapımcıları 'algı' konusunda uyarmıştı. 



Semercioğlu'nun bu önerisine Habertürk yazarı Kadir Kaymakçı'dan cevap geldi. Kaymakçı, 'Başlarım eleştirinize' başıklı yazısında 'Semercioğlu'un bu 'dahiyane' fikrine katılmamak elde değil' diyerek bu uyarının Hollywood'da da dikkate alınmasını umduğunu belirtti.



İşte, Kaymakçı'nın Semercioğlu'nun öneriyle ilgili görüşlerine yer verdiği yazısı:



Başlarım eleştirinize!



"Bir kişinin yanılması bütün halkın yanılmasına yol açar bütün halkın yanılması da sonradan teklerin yanılmasına..." Montaigne 



CENGİZ Semercioğlu, geçen hafta başında ana teması ‘Sinemamızın 100. Yılı' olan İstanbul Kitap Fuarı'nda duayen film eleştirmeni Atilla Dorsay için ‘onur yemeği' verildiği gün Roger Ebert'i mezarında ters çevirecek bir öneri attı ortaya!



Philea'nın dünyadan 500 milyon kilometre ötede Rosetta'dan ayrılıp 67P kuyrukluyıldızının üzerinde zıp zıp zıpladığı dakikalarda Semercioğlu, "Vizyona giren filmi önce sinema eleştirmenlerine izletmek intihardır" başlıklı yazısında ‘zaten zor film beğenen' eleştirmenler yüzünden insanların "O filme gitmeyelim iyi değil" diye düşündüğünü, daha galası yapılmamış filmle ilgili eleştirmenlerin üç satırlık açıklamaları yüzünde negatif bir algı oluştuğunu yazdı. 



Cengiz Semercioğlu filmi vizyona girmeden eleştirmenlere izletmenin ‘pazarlama taktiği açısından çok yanlış bir yöntem olduğunu' belirterek yapımcıları da uyardı...



Yazının tamamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin