"Kelebeğin Rüyası" filmi Hollywood'ta Türk Filmleri Festivali'nin açılışındaydı

Tarihi Mısır Sineması'nın ev sahipliği yaptığı etkinlik, büyük ilgi gördü. İşte festival gecesinden ilk fotoğraflar. Medyatava Los Angeles editörü Fulya Diner, Hollywood'tan bildiriyor.

Google Haberlere Abone ol
"Kelebeğin Rüyası" filmi Hollywood'ta Türk Filmleri Festivali'nin açılışındaydı

Medyatava Los Angeles muhabiri Fulya Diner, az önce sona eren, Hollywood'taki muhteşem geceden bildiriyor. İşte geceden ilk izlenimler ve fotoğraflar:



"Turk ve Amerikan sinemacilari ve sinema severlerin katildigi galada sicak anlar yasandi. Yilmaz Erdogan, Belcim Bilgin, Ahmet Mumtaz Taylan' in konuk olarak katildigidi, ve daha bir cok unlunun ve hayranlarinin bulustugu gecede heyecanli anlar yasandi. 





Festival Los Angeles Film Okulu sponsorlugunda yapildi. Okulun ogrencileri ve calisanlarinin da aralarinda bulundugu, Turk ve Amerikali kalabalik bir gruptan olusan ekip mukemmel bir acilis gerceklestirdi. Izleyiciler bir sure Sinemanin girisinde yeyip ictikten sonra salona alindilar. Salon tiklim tiklimdi. Film, salonu hem kahkahaya hemde goz yaslarina bogdu. Film bittiginde buyuk bir alkis koptu, izleyiciler memnun ve heyecanli gorunuyorlardi.





Filmden sonra yonetmen yilmaz erdogan, oyunculardan, Belcim Bilgin, ve Ahmet Mumtaz Taylan izleyicilerin sorularini yanitladilar. Guzel bir soylesi oldu. Yilmaz Erdoganin sempatik kisiligi kivrak zekasi neseli ve komik anlar yasatti. Sorulan sorulardan gozlemledigim kadariyla, Amerikan sinemacilarinin merak ettikleri konular arasinda, filmin ne kadar surede cekildigi, mekanlardan hangilerinin gercek mekan hangilerinin set oldugu, Yilmaz Erdogan'in seneryoyu yazarken hangi karakterleri gercek hayattan alarak yada esinlenerk ve hangilerinin hayal urunu olduguydu. Bu soruya Yilmaz Erdoganin verdigi cevap  " Sanirim benim kelebegim Susan "  oldu.  Izleyicilerden biri " Sair olmak istedim filminizi izleyince." diyerek Yilmaz Erdogan'a duygulu anlar yasatti.





 



Yilmaz Erdogan filmdeki mekanlar hakkinda konusurken, yogun bir sekilde calisip post produksion yapan sanat ekibine tesekkurlerini dile getirdi. Erdogan, " Post produksiyonu yapan yaratici cok caliskan arkadaslara, teknik ekibe sizin sevgilerinizi goturecegim " diyerek sozunu bitirdi. Soylesi bittikten sonra herkes yine parti alanina cikti, goruntu yonetmeni Gokhan Tiryaki izleyiciler tarafindan konusulan ve merak edilen isimlerden biriydi. Festival Mart 3 'e kadar devam edecek. Bu sure icerisinde uzun metrajli filmler gosterilecek ve bir de kisa film yarismasi var. uzun metrajli filmler, Yilmaz Erdogan' in Kelebegin Ruyasi, Ali Aydin' in Kuf, Emin Alper' in Tepenin Ardi ve Zeki Demirkubuz' un Yeralti filmi.





 



Bu yil 164 kisa film icinden 9 film finalist oldu. Finalist kisa filmleri unlu film elestirmeni Elvis Mitchell belirledi. 2000-2005 yillari arasinda  New York Times ' da film elestirmeni olarak yazan Elvis Mitchell bugune kadar Sundance Film Festivali'nde iki kere juri uyeligi yapmis, suan Los Angeles Sanat Muzesi'nde (LACMA) film kuratorlugu yapmakta. 

  Juri baskani Semih Kaplanoglu olup, juri uyelerinin arasinda unlu yapimci Ron Yerxa, basarili yonetmen, bagimsiz film yonetmenlerinin oncu isimlerinden Rob Nilsson var.







Festival ayni zamanda Sarajevo Film Festivali ve Short Shorts Film Festivali is birligiyle Sarajevo ve Asya 'dan 10 kisa film gosterecegi bir de ozel gosterim kapsiyor. 

Los Angeles Turk Film Festivalinin yonetmeni Cenk Erturk



Hollywood' ta festival heyecani devam ediyor.





Fulya Diner / Los Angeles Medyatava


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin