Kedilere tekmeyle saldırmıştı, Aytuğ Koyuncu tahliye edildi

bulunan sitenin girişindeki kedilere 5 Ocak tarihinde tekme atarak şiddet uyguladığı için hakkında dava açılan ve tutuklu yargılanan Aytuğ Koyuncu tahliye edildi. Suçunu reddeden ancak yine de pişman olduğunu söyleyen zanlının olaya ilişkin görüntüleri de var. Koyuncu hakkında hayvana işkence suçundan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Google Haberlere Abone ol
Kedilere tekmeyle saldırmıştı, Aytuğ Koyuncu tahliye edildi

İstanbul Küçükçekmece Atakent Mahallesi'nde bir sitenin girişindeki kedilere 5 Ocak tarihinde tekme attığı anlara ait görüntüleri ortaya çıkan ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Aytuğ Koyuncu tahliye edildi.

Mahkeme, Koyuncu hakkında cezai ehliyeti yönünden rapor düzenlenmesine karar verdi.

"PİŞMANIM" DEDİ

Küçükçekmece 7. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Aytuğ Koyuncu bulunduğu cezaevinden getirilirken taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Aytuğ yaptığı savunmasında pişman olduğunu ve kediye kesinlikle tekme atmadığını belirterek, “Ben kesinlikle hayvanlara zarar veren biri değilim. Olay günü akşamüstü evime girmek istediğim esnada apartman girişinde bir kedi vardı. Kedi hem pisliğini apartman girişine yapmış, hem de maması her yere dağılmıştı. Ben de yaşadığım yeri temiz tutabilmek adına kedinin apartmandan çıkması için uzaklaştırmak istedim. Kapıyı açtım, bir ayağımla kapıyı tuttum, bir ayağımla da kediyi çıkarmaya çalıştım. Kesinlikle kediye eziyet etme gibi bir amacım yoktu. Zarar verme kastıyla hareket etmedim. Ben de daha önce hayvan besliyordum. Sadece bu hayvanların aşısız ve sahipsiz olmasından dolayı sağlığımı korumak amacıyla yaşadığım yerde bulunmasını istemedim. Kedilere çamaşır suyu verdiğim iddiası iftiradır. Kesinlikle tekme atmadım, vurmadım.  Her ne kadar eziyet etme amacıyla hareket etmemişsem de pişmanım” dedi. 

Mahkeme heyeti, Aytuğ Koyuncu'nun cezai ehliyeti yönünden rapor düzenlenmesine karar vererek tahliyesine hükmetti.

3 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamede şüphelinin olay günü blok kapısından içeri girdiği ve blok girişinde site sakinleri tarafından beslenip bakımı yapılan kediye önce tekme ile daha sonra elinde bulunan cisim ile yumruk atar gibi defalarca vurduğu anlatıldı. Cumhuriyet savcısı, şüpheli hakkında 'bir ev hayvanına veya evcil hayvana işkence etme' suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin