KCK'dan IŞİD mesajı: Savaşa hazırız!

Musul'u ele geçiren İŞID'in tehdit oluşturmasına ilişkin bir açıklama yayınlayan KCK, aktif savaşa hazır olduklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
KCK'dan IŞİD mesajı: Savaşa hazırız!

KCK Eş Başkanlığı, Musul'u ele geçiren IŞİD çetelerinin Federal Kürdistan Bölgesi'ne yönelik oluşturduğu tehdit için Bölge hükümetine "Kürdistan gerillası, başta Şengal ve tehdit altındaki Güney Kürdistan halkımız olmak üzere, tüm Kürdistan'ın savunması ve güvenliği için hazırdır" mesajı verdi. KCK bu saldırılara karşı hem Rojava ve Federal Kürdistan'daki halkın kazanımlarını korumak hem de halkın topyekun özgürlüğünü gerçekleştirmek için Kürt Uusal Birliği'ni toplama çağrısı da yaptı.



Irak'ın Musul vilayetini ele geçirip oradan diğer merkezleri kontrol altına almak için harekete geçen Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) çetelerine ilişkin dün peşmergeye birlikte savaşma çağrısı yapan YPG'nin ardından KCK Eş Başkanlığı da bugün bir mesaj yayınladı. 



Uluslararası ve gerici bölgesel bazı güçlerin desteklediği çapulcu-çete örgütü IŞİD'in saldırılarının Federal Kürdistan'a kadar yayıldığı vurgulanan açıklamada, esas amacı Kürt halkının varlığını ve özgürlüğünü yok etmek olan bu çete örgütünün iki yıl boyunca Rojava'da, halka karşı hunharca katliamlar gerçekleştirdiği hatırlatıldı. Ancak YPG güçlerinin ve Rojava halkının gösterdiği kahramanca direniş karşısında IŞİD'in üst üste darbelenmiş ve tarihi yenilgiler aldığını belirtilen açıklamada, "Rojava Kürdistan'da sonuç alamayınca, Güney Kürdistan'da vahşi katliamlar gerçekleştirmeye başlamıştır. İŞİD bugün yurtsever direnişçi çizgiyle bir savaş halindedir. En son Musul'u işgal etmesinin altında yatan gerçek, Kürt halkının tüm kazanımlarına ve Güney Kürdistan'a yönelmektir" vurgusunda bulunuldu.



Haberin tamamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin