KCK davasında 13 tahliye

Eski milletvekili Fatma Kurtulan'ın yargılandığı KCK davasında tutuklu sanıkların tamamı tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol
KCK davasında 13 tahliye

KCK soruşturması kapsamında hakkında dava açılan Van eski Milletvekili Fatma Kurtulan ve DEHAP eski Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın da aralarında bulunduğu 13’ü tutuklu 21 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı. İlk duruşması Çağlayan’daki İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, savcı suç yerinin Ankara olduğu gerekçesiyle yetkisizlik kararı verilmesini ve dava dosyasının suç yeri olan Ankara'daki ağır ceza mahkemelerine gönderilmesini talep etti. Davada tutuklu olarak yargılanan 13 tutuklu sanığın, tutuklu bulundukları süre ve yetkisizlik kararı verilmesine yönelik talebin değerlendirileceği sürecin de gözönüne alınarak tahliyelerini de isteyen savcı İnam, tahliye edilmeleri durumunda bu sanıklarla ilgili adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasını da talep etti. Daha sonra sanık avukatlarının da tahliye talepleri alındı. 



KURTULAN TERCÜMAN ARACILIĞIYLA KONUŞTU



Savcının mütalaasına ilişkin diyeceği sorulan eski BDP Milletvekili Fatma Kurtulan ise Kürtçe tercüman aracılığıyla “Avukatlarımın taleplerine ben de aynen katılıyorum" dedi. 



13 SANIK TAHLİYE EDİLDİ



Taleplerin ardından mahkeme kararını açıklamak üzere davaya ara verdi. Yaklaşık iki saat ara veren mahkeme, Van eski Milletvekili Fatma Kurtulan ve DEHAP eski Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın da aralarında bulunduğu 13 tutuklu sanığın tahliyesine karar verdi. Mahkeme “yargılamanın bulunduğu aşama, tutuklu kaldıkları süre, dosyanın yetkili mahkemeye gönderilme sürecini" birlikte değerlendirerek tahliyelerine karar verdi. Mahkeme, sanıkların her ayın ilk mesai günü bulundukları yerdeki polis veya jandarma merkezine giderek imza atmalarını da hükme bağladı. Tahliye olan sanıklara yurtdışı çıkış yasağı da konuldu.



SUÇ YERİ ANKARA DENİLEREK, DOSYA ANKARA’YA GÖNDERİLDİ



Daha sonra kararını açıklayan Mahkeme Heyeti, suça konu olan eylem yerinin Ankara olduğunu, bu nedenle mahkemenin yetkisiz olduğuna karar verdi. Mahkeme, dava dosyasının terör suçlarına bakmakla görevli Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verdi. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin