'KCK basın davası' AYM kararını bekliyor

46 medya temsilcisinin tutuksuz yargılandığı KCK Basın davasında, 11 Eylül’e kadar Anayasa Mahkemesi’nin kararı beklenecek.

Google Haberlere Abone ol
'KCK basın davası' AYM kararını bekliyor

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) Medya Komitesi’ne bağlı oldukları iddiasıyla “örgüt üyeliği”nden iki yılı aşkın bir süre tutuklu yargıladığı 46 medya çalışanıyla ilgili davada Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kararını bekliyor.



Sanık avukatları, Özel yetkili mahkemeleri kaldıran 6526 Sayılı Kanunda daha önce Özel yetkili savcılıklarca açılmış soruşturma ve davaların bulundukları aşamadan itibaren “normal” Ağır Ceza Mahkemeleri tarafından görülmeye devam edilmesine itiraz etmişlerdi. Bunun için mahkeme de, 6 Kasım 2014'te dosyayı AYM’ye göndermişti. 



Dava 11 Eylül'e kaldı



Avukatlar, “6352 sayılı Kanunun geçici 2. maddesi uyarınca görevlerine devam eden ağır ceza mahkemelerinde ve bu Kanunla yürürlükten kaldırılan Terörle Mücadele Kanununun 10. maddesi uyarınca görevlendirilen ağır ceza mahkemelerinde derdest bulunan dosyalar, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte bulundukları aşamadan itibaren kovuşturmaya devam edilmek üzere yetkili ve görevli mahkemelere devredilir” şeklindeki düzenlemenin iptal edilmesi ve KCK yargılamalarına son verilmesini bekliyorlar.



Haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin