Kazmalar vuruldu, Devlet Su İşleri devreye girdi. Hatay'da su sorununun aşılması için kuyular kazılmaya başlandı

Hatay'da yaşanan depremler, bazı şebekelere hasar vermiş ve içme-kullanma suyu kaynaklarını etkilemişti. Bu nedenle, Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri, içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayabilmek için yeni sahalarda sondaj çalışmaları yapmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Kazmalar vuruldu, Devlet Su İşleri devreye girdi. Hatay'da su sorununun aşılması için kuyular kazılmaya başlandı

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremler nedeniyle su şebekelerinin ciddi zarar gördüğü kentte, çoğu yerde kesintiler yaşanıyor. Kesinti olmayan bölgelerde ise sağlık açısından su tüketilmemesi önerildi.

Kamu ve sivil toplum kuruluşları vatandaşların içme suyu ihtiyacını ambalajlı paket hazır sularla giderirken, çadır ve konteyner kentlere de tankerlerle su taşınmaya başlandı. Hasarlı su kuyularının onarılması ve yeni kuyuların açılması için de DSİ ekipleri çalışmalar yürütüyor.

'SONDAJ 1 HAFTA-15 GÜN SÜRÜYOR'

DSİ Adana 6’ncı Bölge Müdürlüğü Sondaj Şube Müdürü Zeki İdem, deprem bölgelerinde 26 bölge müdürlüğü ekibiyle tüm imkanları seferber ettiklerini söyledi.

İçme ve kullanma suyu temini için Antakya merkez, İskenderun ve Kırıkhan’da yeni sondaj çalışmaları yaptıklarına değinen İdem, “3 kuyumuz da bitme aşamasında. Amacımız bir an önce çadır ve konteyner kentlere su ulaştırmak. Kuyularımız tamamlandıktan sonra su numunelerini analiz ettireceğiz. İçme veya kullanma vasfına göre vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız. Daha önce Antakya yöresinde açtığımız kuyularda saniyede 5-50 litre arası debi aldığımız noktalar mevcut. En çok verim beklediğimiz yer İskenderun sahası. Antakya’da açtığımız sahada ise saniyede 5 litre su alabileceğimizi ümit ediyoruz. Sondaj çalışmaları derinliğine göre ortalama 1 hafta ile 15 gün arasında değişiyor. Hız kesmeden yeni kuyular da açmayı planlıyoruz” dedi.

Kaynak: DHA
Etiketler hatay su kuyu dsi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin