Kazakistan'da kalan Türklerin tahliyesi başladı! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan da Kazakistan açıklaması geldi: Tüm imkanlarımızla yanındayız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Kazakistan'da yaşanan olaylar ile ilgili konuştu. "Tüm imkanlarımızla Kazakistan'ın yanındayız, tüm imkanlarımızı seferber etmeye hazırız. Biz, kardeş Kazakistan'ın gücüne, basiretine ve sağ duyusuna güveniyoruz." dedi. Öte yandan Türk Hava Yoları, pilot ve kabin çalışanlarının yanı sıra özel hava kargo şirket personellerinin ve Türk vatandaşlarının tahliyesine başladı.

Google Haberlere Abone ol
Kazakistan'da kalan Türklerin tahliyesi başladı! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan da Kazakistan açıklaması geldi: Tüm imkanlarımızla yanındayız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Tüm imkanlarımızla Kazakistan'ın yanındayız, tüm imkanlarımızı seferber etmeye hazırız" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk Devletleri Teşkilatı üye ve gözlemci devletlerin dışişleri bakanlarının Kazakistan'daki gelişmeleri değerlendireceği çevrim içi olağanüstü toplantıda konuştu.

Kazakistan'da yeni başbakanın göreve gelmesinden memnuniyet duyduklarını belirten Çavuşoğlu, gerginliğin azaltılmasından memnuniyet duyduklarını söyledi.

 Tahliyeler başladı

Kazakistan'da meydana gelen olayların ardından uçuşların durdurulmasıyla Almatı şehrinde kalan personel, iş adamları ve Türk yolcuların tahliye edecek uçak Almatı Havalimanı'ndan havalandı. Tahliye uçağında bulanan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı operasyonu yakından takip ediyor. 

Kazakistan'da meydana gelen olayların ardından uçuşların durdurulmasıyla Almatı şehrinde görevde bulunan Türk Hava Yolları pilot ve kabin çalışanlarının yanı sıra özel hava kargo şirket personellerinin ve Türk vatandaşlarının tahliyesini yapan TK-6093 sefer sayılı uçak saat 10.40'ta hareket etti. Kazakistan Hükümeti ve Sivil Havacılığı'ndan alınan izinlerinden ardından Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Kazakistan'a giderek tahliye seferindeki operasyonu yakından yöneterek personeline eşlik ediyor. Tahliye uçağında 3'ü bebek 167 yolcu bulunuyor. 

 TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATINDAN KAZAKİSTAN HÜKÜMETÜNE DESTEK

Türk Devletleri Teşkilatı da Kazakistan'a destek açıklaması yaptı. "Kazakistan yönetimine ve halkına destek vermeye hazırız." dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin