Kaza değil katliam. Siirt'te devrilen LGP'li otomobil alev topuna döndü. Aralarında çocukların da olduğu 6 kişi hayatını kaybetti

Siirt'te meydana gelen trafik kazasında, devrilen LPG'li bir otomobilde çıkan yangın sonucu aralarında çocukların da olduğu 6 kişi hayatını kaybetti. Kazadan yaralı olarak kurtulan sürücü ise ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kaza değil katliam. Siirt'te devrilen LGP'li otomobil alev topuna döndü. Aralarında çocukların da olduğu 6 kişi hayatını kaybetti
AA

Kurtalan ilçesinde Gözpınar köyü mevkisinde sürücüsünün kimliği henüz öğrenilemeyen 72 KA 229 plakalı otomobil kontrolden çıkarak devrildi.

LGP'li olduğu öğrenilen otomobil bir süre sonra alev aldı.

Olay yerine itfaiye, AFAD, 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

İtfaiye ekiplerince müdahale edilen yangında, aralarında çocukların da olduğu 6 kişi hayatını kaybetti. Kazadan yaralı olarak kurtulan sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı.

LPG'Lİ ARAÇLAR TEHLİKELİ MİDİR?

LPG (Sıvılaştırılmış Petrol Gazı) ile çalışan araçlar, benzin veya dizel yakıtlı araçlara göre bazı avantajlara sahip olsa da potansiyel tehlikeler içerebilirler. İlk olarak, LPG yüksek basınca sahip bir gazdır ve sızıntı durumunda yangın veya patlama riski oluşturabilir. Bu nedenle, LPG'li araçların güvenli bir şekilde depolanması, taşınması ve kullanılması için özel önlemler alınmalıdır.

İkinci olarak, LPG'li araçların dönüşüm işlemi, aracın orijinal benzin veya dizel sisteminden LPG sistemine geçişi içerir. Bu dönüşüm işlemi, uzman kişiler tarafından yapılmalıdır, aksi takdirde araçta ciddi sorunlara yol açabilir.

Doğru dönüşüm ve bakım yapılmadığında, LPG'li araçların sızıntıları veya diğer sorunları patlamalara veya yangınlara neden olabiliyor.

Kaza değil katliam. Siirt'te devrilen LGP'li otomobil alev topuna döndü. Aralarında çocukların da olduğu 6 kişi hayatını kaybetti - Resim : 2

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin