Kayyum krizi Alman medyasında yankılanıyor

Almanya medyası İpek Medya baskınını konuşuyor.

Google Haberlere Abone ol
Kayyum krizi Alman medyasında yankılanıyor

İpek Koza Holding bünyesindeki medya şirketlerine “Fethullahçı terör örgütüne yardım” suçlamasıyla el konulmasına dikkat çeken Alman medyası, “Baskınlar, birkaç gün sonra sandığa gidecek Türkiye’de gündemi değiştirdi” yorumları yapıyor. Bu arada, Türkiye’de “yeni bir basın özgürlüğü krizi”nin yaşandığı söyleniyor.



Deutsche Welle, “Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen İpek Medya Grubu'na ‘kara para aklama ve terör örgütüne yardım’ suçlamaları ile kayyum atanması, birkaç gün sonra genel seçimlere gidecek olan Türkiye'de yeni bir 'basın özgürlüğü krizi'ne yol açtı” diyor.



Medya grubunun bağlı olduğu Koza İpek Holding, “hükümetin muhalif sesleri kısmak için bu yola gittiği” iddiasında bulunurken, çok sayıda basın kuruluşunun da İpek Medya Grubu'na bağlı 22 şirkete el konulmasına tepki gösterdiğini anlatan DWelle,  CHP, MHP ve HDP’den eleştiri geldiğini belirtiyor.



“TV BİNASINDA ARBEDE YAŞANDI”



Haberde “Bünyesinde Kanaltürk TV, Bugün ve Millet gazetelerini barındıran İpek Medya Grubu’na hem İstanbul, hem de Ankara’da gerçekleştirilen polis baskını ve TV yayınlarının resmi görevlilerce durdurulmak istenmesine dair görüntüler dünyadan da tepki topladı” diye anlatılıyor.



DWelle, “1 Kasım genel seçimlerine birkaç gün kala yaşanan İpek Koza Holding operasyonu, Türkiye’de birçok adli ve mali operasyonun yolunu açan İç Güvenlik Paketi’ni de tekrar tartışmaya açtı” ifadelerini kullanıyor.



“Uzmanlar, basın yayın kurumlarına yapılan bu tür baskınların ve halkın haber alma özgürlüğünü kısıtlamaya yönelik uygulamaların hukuka aykırı olduğu görüşünde birleşiyor” diyen DWelle, tanınmış hukukçuların eleştirisel değerlendirmelerini de yansıtıyor. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin