Kaynananız çok kıskanacak! Yalnızca 10 dakikada sütlü irmik tatlısı tarifi. Sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır?

Sütlü irmik tatlısı hem lezzetli hem de pratik olması nedeniyle her evde bulunan malzemelerle şipşak hazırlanıyor. Bu tarifi yiyenler çok kıskanacak. Kaşık kaşık yedirten sütlü irmik tatlısının müptelası olacaksınız. İşte püf noktalarıyla sütlü irmik tatlısı tarifi

Kaynananız çok kıskanacak! Yalnızca 10 dakikada sütlü irmik tatlısı tarifi. Sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır?

Sütlü tatlıların en favorisi olan sütlü irmik tatlısı, her evde bulunan malzemelerle hazırlanan çok pratik bir tatlı tarifidir. Soğuk olarak tüketilen sütlü irmik tatlısını yiyen büyük küçük herkes müptelası olacak.

İster davet sofralarınıza ya da isterseniz yalnızca kendinizi şımartmak adına bu pratik sütlü irmik tatlısını hazırlayabilirsiniz.

Sütlü irmik tatlısının lezzetli olması adına dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar vardır. Bu püf noktaları dikkate alarak lezzetli bir sütlü irmik tatlısı hazırlayabilirsiniz.

Hazırlaması yalnızca 10 dakika olan bu tarif, zorlu günlerin de adeta kurtarıcısı oluyor. İşte püf noktalarıyla sütlü irmik tatlısı tarifi ve malzemeleri:

SÜTLÜ İRMİK TATLISI MALZEMELERİ

1 litre süt

9 yemek kaşığı irmik

10 yemek kaşığı toz şeker

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı tarçın

Kaynananız çok kıskanacak! Yalnızca 10 dakikada sütlü irmik tatlısı tarifi. Sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır?

SÜTLÜ İRMİK TATLISI PÜF NOKTASI

Sütlü irmik tatlısı yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli şey, kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirmektir. Bir diğer dikkat etmeniz gereken püf nokta ise, irmik helvasının kaba yapışmamasıdır.

Bu nedenle irmik helvasını aktaracağınız kabı biraz ıslatmanız gerekir. Bu sayede tatlınız kaba yapışmaz ve kolayca servise hazır hale gelir.

SÜTLÜ İRMİK TATLISI TARİFİ

Öncelikle bir tencerenin içine sütü aktarın. Ardından sütün üzerine şekeri ve irmiği ilave edin.

Tatlınızı kısım ateşte, boz kıvamı elde edene dek karıştırarak pişirmeye başlayın. Daha sonra vanilya ve tereyağını da ilave edin.

Güzelce karıştırdıktan sonra tatlınızı ocaktan alın ve soğuması için bir kenara ayırın. Tatlınızı boşaltacağınız kabı suyla ıslatın.

Ardından tatlıyı kaba ekleyin ve buzdolabına kaldırın. Yaklaşık 4 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

Üzerine tarçın veya Hindistan cevizi serpebilir veya dilerseniz çeşitli mevsim meyveleriyle süsleyip tadını çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin