Kaynak Holding baskınında yeni gelişme!

Cemaate yakınlığıyla bilinen ve birçok dergiyi bünyesinde barındıran Kaynak Holding'den yeni haber...

Google Haberlere Abone ol
Kaynak Holding baskınında yeni gelişme!

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Kaynak Holding'e bağlı İstanbul'daki 22 adreste gerçekleştirilen arama tamamlandı.



Anadolu Adliyesi Örgütlü Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu'nca yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele şube müdürlüklerine bağlı ekipler ile vergi denetmenlerinin, Kaynak Holding'in Üsküdar ve Bağcılar'daki binalarının yanı sıra 20 adresindeki çalışması sona erdi.



Çalışmalar kapsamında, holding binalarındaki bazı evraklara el konulduğu, bazı bilgisayarlardaki bilgilerin de incelenmek üzere yedeklendiği bildirildi.



Soruşturmanın geçmişi 



Kaynak Holding'in 7 şirketi hakkında yapılan ihbar üzerine, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 2014 yılında "Vergi usul kanununa muhalefet" suçundan soruşturma başlatılmış, bu kapsamda holdingin İstanbul'daki bazı adreslerinde arama yapılmıştı.



Kaynak Holding avukatlarının itirazı üzerine Anadolu 18. Asliye Ceza Mahkemesi, arama ve el koyma işleminin kaldırılmasına karar vermiş, Yargıtay 19. Ceza Dairesi ise 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı usulsüz bularak, bozmuştu. 



Bunun üzerine, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmayı genişletmesi sonucu, Anadolu 9. Sulh Ceza Hakimliği tarafından Kaynak Holding'in 22 şirketine ilişkin arama kararı çıkarılmıştı.



İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele şube müdürlüklerine bağlı ekipler ile vergi denetmenleri, Kaynak Holding'in Üsküdar ve Bağcılar'daki binalarının yanı sıra 20 adresinde arama çalışmasına önceki gün başlamıştı. (AA)



FUAT AVNİ SAATLER ÖNCE YAZMIŞTI! KAYNAK HOLDİNG BASILDI!



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin