Kaymakamlık kadınların eylemini yasakladı. Polis Taksim bölgesini barikatlarla kapattı. Sera Kadıgil, kaymakamlık kararına tepki gösterdi

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Taksim'de yapılmak istenen eyleme Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasak geldi. Ardından Taksim'in belli bölgeleri polis tarafından barikatlarla kapatıldı. Türkiye İşçi Partisi Sözcüsü Sera Kadıgil, kaymakamlık kararına tepi gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Kaymakamlık kadınların eylemini yasakladı. Polis Taksim bölgesini barikatlarla kapattı. Sera Kadıgil, kaymakamlık kararına tepki gösterdi

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Taksim Tünel’de yapılacak eylem Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

Kaymakamlık bir gün kala 25 Kasım Kadın Platformu’nun 25 Kasım saat 19.00’da Taksim Tünel’de yapacağı eylemi yasakladı.

BARİKATLAR GETİRİLDİ

Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü için kadınların şiddete karşı çağrı yaptığı Taksim'deki 25 Kasım eylemleri öncesi Taksim Meydan ve Sıraselviler Caddesi'nde polis barikatları kuruldu.

Şişhane metrosu ve Taksim'in belli yerlerine barikatlar istiflendi.

Yasağa gerekçe olarak ise “Bazı toplumsal duyarlılıklar nedeniyle toplumda infial uyandırabileceği, bu durumun toplumsal iç barışı tehdit edebileceği, etkinlikleri gerçekleştirecek grup/şahıslar ile vatandaşlarımız arasında sözlü ve fiziksel provokatif amaçlı olayların olabileceği, kamu düzeninin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması” gösterildi.

METRO SEFERLERİ İPTAL

Metro İstanbul da açıklama yaptı valilik kararıyla araçlarının Taksim ve Şişhane duraklarında durmayacağını duyurdu.

 

 

KADIGİL'DEN KAYMAKAMA TEPKİ

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Kadıgil, şiddeti protesto etmek amacıyla düzenlenmesi planlanan yürüyüşlerin yasaklanmasına tepki göstererek “Utanmadan bugün Taksim’de yapılacak kadın yürüyüşünü yasaklıyorlar. Anayasası var bu ülkenin. Herkes önceden izin almaksızın kendi görüşlerini açıklamak için basın açıklaması yapmak, eylem koyma hakkına sahiptir. Beyoğlu Kaymakamı sen kimsin? Bir kişi tarafından atanmış bir ilçe kaymakamısın. Bu ne cüret!” dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin