Kaymakamı eleştiren gazeteciye hapis cezası!

Gerger eski Kaymakamı Bilgin’in iftiradan şikayetçi olduğu Gerger Fırat gazetesi haber müdürü Özgür Boğatekin hapse mahkum oldu.

Google Haberlere Abone ol
Kaymakamı eleştiren gazeteciye hapis cezası!

Adıyaman’da Gerger Fırat gazetesi haber müdürü Özgür Boğatekin, gazeteye ait İnternet sitesinde çıkan ve eski Kaymakamı eleştiren haberler nedeniyle 1 yıl 15 gün hapis cezasına mahkûm edildi.



Özgür Boğatekin, 2 Nisan 2013 ile 26 Ekim 2013 arasında yayımlanan dört yazıda, eski Kaymakam Ömer Bilgin’e gerçekdışı isnatlarda bulunduğu iddiasıyla mahkûm edilirken ayrı bir soruşturmaya uğrayan baba Hacı Boğatekin hakkında dava açılmasına gerek görülmedi.



Nüfus müdürlüğü, Fakir Fukara Fon, TOKİ…



Mahkûmiyet konusu dört yazıda, muhtarlara ve Belediye Başkanlarına verilen evlendirme görevinin Gerger’de Nüfus Müdürlüğü memurlarına verilmesi eleştiriliyor, Sevda Tepesi’nde 1 trilyon liraya mal olan ve yapımı Fakir Fukara Fonu’ndan karşılandığı iddia edilen 50 dönüm arazinin Kaymakam “Ömo” tarafından “ihalesiz, pazarlıksız ve bedelsiz, dışarıdan getirenlere verildiği” ileri sürülüyor. Haberlerin birinde, Bilgin’e, “Son 1 yıldır İstanbul’a gidip TOKİ konutları için kaç kişiden toplam kaç para aldınız?” diye de soruluyordu.



Haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin