Kaygı ve stresi 1 fincanıyla yönetiyor: Uyumadan yarım saat önce içince kaygı ve stresle başa çıkmak mümkün

Yüzyıllardır kullanılan bitki çayları, stresi azaltmak ve kaygıyı yönetmek için en etkili şifa kaynağıdır. Çayın rahatlamayı ve sakinlik hissini artırabilecek bileşenlere sahiptir. Yalnızca 1 fincan içeceğiniz bu çay sayesinde kaygı ve stresle kolayca başa çıkabileceksiniz. İşte 1 fincanıyla kaygı ve stresi yöneten şifalı çaylar

Kaygı ve stresi 1 fincanıyla yönetiyor: Uyumadan yarım saat önce içince kaygı ve stresle başa çıkmak mümkün

Bitkisel çaylar yüzyıllardır tıbbi amaçlarla kullanılmakta. Araştırmalar bitki çaylarının sakinleştirici özellikleriyle bilindiğini gösteriyor.

Bitki çayları stresi azaltarak insanların rahatlamasına, daha hızlı uykuya dalmasına ve genel olarak daha az kaygılı hissetmesine yardımcı olur.

Özellikle her sabah ve akşam birer bardak bitki çayı yudumlamak herkes için, özellikle de kaygı ve stres yaşayanlar için rahatlatıcı etkiler yaratır.

İşte kaygı ve stresi azaltan çaylar…

NANE ÇAYI

Nane çayı kafeinsizdir ve doğal olarak tatlı bir tada sahiptir. Tadı ve etkileyici sağlık yararları nedeniyle yüzyıllardır kullanılır.

Nane yapraklarında limonen ve mentol gibi çeşitli esansiyel yağlar bulunur. Ayrıca nane; sindirimi kolaylaştırır, baş ağrılarını azaltır, soğuk algınlığı semptomlarına yardımcı olur, enerji verir ve konsantrasyonu güçlendirir.

Nane yapraklarını kaynar suya ekleyip beş dakika demlendirip çay yapraklarını süzerek nane yetiştirmek de kolaydır.

LAVANTA ÇAYI

Lavanta, aromaterapide kullanılan şifalı kaynaklardan biridir. Lavanta kaygıyı, baş ağrısını ve stresi yatıştırmak için tercih edilen bir kokudur.

Lavantanın sakinleştirici bir etkisi vardır. Lavanta bitkisinin kurutulmuş tomurcuklarından yapılan lavanta çayı, kasları sakinleştirip sinirleri rahatlatarak stresi azaltır, dayanılmaz baş ağrılarına ve kas ağrılarını tedavi eder.

Lavanta yüzyıllardır stres ve kaygı semptomlarını azaltmak için kullanılmıştır. Aynı zamanda daha iyi uyku, artan ruh hali, azalan kronik ağrı ve güçlendirilmiş bağışıklık sistemi ile de ilişkilidir.

Kaygı ve stresi 1 fincanıyla yönetiyor: Uyumadan yarım saat önce içince kaygı ve stresle başa çıkmak mümkün

YEŞİL ÇAY

Yeşil çay; metabolizmayı hızlandırarak kilo verimini kolaylaştırır, bağışıklık sistemini güçlendirir ve sinirlerimiz üzerinde sakinleştirici etki yaratır.

Yeşil çayda bulunan ve anksiyeteyi tedavi etmek için sıklıkla kullanılan bir amino asit olan ‘Theanine’, stresi yenmeye yardımcı olur.

PAPATYA ÇAYI

Papatya çayı, içerisinde kaygı azaltıcı özelliği olan ‘apigenin’ içerir. Apigenin ise beyinde bazı anti-anksiyete ilaçlarının hedef aldığı aynı etkiye sahiptir.

Apigenin, beynimizde antidepresanla benzer etkilere sahip görünen doğal bir sakinleştiricidir. Papatyanın stres ve kaygıyı hafifletmede kullanılmasının nedeni budur.

Ayrıca papatya çayı, uykusuzluk tedavisinde de etkilidir. Eğer stres düzeyiniz iyi bir gece uykusu almanızı engelliyorsa papatya çayı içebilirsiniz.

TARÇINLI ÇAY

Araştırmalar, tarçının rahatlatıcı aromasının vücudunuzu rahatlatarak stresi azaltabildiğini ortaya koymuştur.

Sıcak çayınıza tarçın eklemek, çayın tadını artırmanın yanı sıra stresten arınmak da dahil olmak üzere sağlığınıza birçok fayda sağlar.

Stres, kalp durması, obezite ve hipertansiyon gibi birçok sağlık sorununun önde gelen nedenlerinden biridir. Tarçın antioksidan bakımından zengindir ve stresi azaltmada oldukça etkilidir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin