Kayahan hayatını kaybetti!

Türkçe müziğin en tanınmış isimlerinden Kayahan yaşamını yitirdi.

Google Haberlere Abone ol
Kayahan hayatını kaybetti!

Söz yazarlığı ve besteleriyle Türk Pop Müziği'ne damga vuran şarkıcı Kayahan Açar, hayata veda etti. 



1949 yılında İzmir'de doğan ünlü sanatçı, Ankara'da geçen çocukluk ve gençlik yıllarının ardından İstanbul'a yerleşti. Kayahan, ilk olarak Nilüfer'e verdiği şarkılarla adını duyurdu. Nilüfer'in yorumladığı, 'Kar Taneleri, 'Geceler', 'Esmer GÜnler' gibi şarkılar hitler arasına girdi.



 3 Haziran 1991 tarihinde çıkarttığı “Yemin Ettim” adlı albümüyle satış rekoru kıran Kayahan, “Yolu sevgiden geçen herkesle bir gün bir yerde buluşuruz” sloganıyla tanındı. Çocuklar için de şarkılar yazan Kayahan ayrıca televizyon için çocuk programı da yaptı. Ardından 30 Nisan 1992'de "Odalarda Işıksızım" albümünü çıkardı.



Mart 1993'te Raks Müzik etiketli “Son Şarkılarım” adını verdiği albümünde yine kendisine ait on şarkı yer aldı. Düzenlemeleri Erdal Kızılçay’ın yaptığı albümde İskender Paydaş, Hakan Kurşun gibi genç ve yetenekli isimler çalıştı. “Sarı Şekerim”, “Vazgeçmem”, “Aman”, “Kardeşiz Senle” gibi şarkıların öne çıktığı albüm yüksek bir satış grafiği yakaladı.



Sanatçının ilk büyük ödülü 1986 yılında katıldığı uluslararası Akdeniz Müzik Yarışması’nda “Geceler” adlı şarkısıyla kazandığı “Altın Portakal” oldu. 1990 yılında Eurovision Şarkı Yarışması’nda “Gözlerinin Hapsindeyim” adlı şarkısıyla Türkiye’yi temsil etti. Son onbeş yılda tüm medya kuruluşları tarafından her yıl besteci, söz yazarı ve yorumcu olmak üzere konulan üç daldaki ödüllerin hepsine layık görüldü. 2003 yılında Altın Kelebek Onur ödülü ve “Ne Oldu Can” albümün satış başarısı için Müyap ödülü aldı. 2005 yılında "Kelebeğin Şansı" ve 15 Mart 2007 tarihinde ise "Biriciğime" isimli albümleri çıkardı.



lk kez 1990 yılında yumuşak doku kanseri teşhisiyle tedavi görmeye başlayan Kayahan, 2005 yılında 2., 2014 yılında ise 3. kez aynı hastalığa yakalandı.



Kansere yenik düşen sanatçı, İpek Tüter'le evliydi. Kayahan'ın Tüter'den Aslı Gönül, daha önceki evliliğinden de Beste adında iki kızı bulunuyor. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin