Kavga çıkaracak sözler. Ortalık karışacak. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan Canan Karatay'a şok çıkış: Kabul edilemez, mesleki yaptırım gündeme gelmeli

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, tetanoz aşısı açıklaması nedeniyle Prof. Dr. Canan Karatay’a yaptırım uygulanmasını istedi. Ceyhan, sert eleştirilerde bulunup Karatay’a “Ne dediğini bilmiyor, birileri önüne bütenleri koyuyor, o da ekranda ortaya atıyor” ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Kavga çıkaracak sözler. Ortalık karışacak. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan Canan Karatay'a şok çıkış: Kabul edilemez, mesleki yaptırım gündeme gelmeli

Pandemi öncesi “Gebelikte şeker yüklemesi testi bebeği zehirliyor” açıklamasında bulunan Prof. Dr. Karatay, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir TV programında, SMA hastalığına ilişkin, “Hamile hanımlara, anne adaylarına tetanoz aşısı yapılıyor. Tetanoz aşısı yapılır mı? Tabii ki çocuklar sakat çıkar” sözlerine bilim insanlarından büyük tepki geldi.

Prof. Dr. Karatay'ın bilimsel verilere dayanmadan konuştuğu ve halk sağlığını tehlikeye attığını söyleyen uzmanlar, vatandaşların yapılan bu tür açıklamaları dikkate almamaları gerektiğine dikkat çektiler. 

Bilimsel kanıtı olmadığı halde aşı karşıtlığını teşvik edecek sözlere karşı mesleki yaptırımın gündeme getirilmesi gerektiğini de belirten uzmanlar, hem  Dünya Sağlık Örgütü, hem de Sağlık Bakanlığı'nın programında gebelere tetanoz aşısının yer aldığını vurguladılar.

Konuyla ilgili Haber Global’den Mert İnan’a konuşan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr.  Ceyhan, Karatay'ın halka sürekli yanlış bilgiler verdiğini söyledi.

Ceyhan: Mesleki yaptırım gündeme gelmeli

"Karatay ne dediğini bilmiyor" diyen Prof. Dr. Ceyhan, uyarılarını şöyle sıraladı: "Birileri Karatay'ın önüne bütenleri koyuyor, o da ekranda ortaya atıyor. Mesleki yaptırım gündeme gelmeli. Gebelere tetanoz aşısı, Sağlık Bakanlığı tarafından öneriliyor. Tetanoz aşısı olmayan hamilelere,  gebeliklerinin son 3 ayında, 30 gün arayla 2 doz aşısı olabilir. Bebeğin ölü ya da sakat doğması gibi bir durum asla söz konusu değildir. Karatay, ilgi çekmek için bunları söylüyor ancak halk sağlığını riske attığının farkında bile değil."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin