Katledilen gazeteciler ölümsüzleşti

Washington’daki haber müzesi Newseum’daki Gazetecileri Anma Duvarı’nda, görev yaparken ölen muhabirler, yazarlar ve diğer basın mensuplarının adları yazılı.

Google Haberlere Abone ol
Katledilen gazeteciler ölümsüzleşti

Geçtiğimiz günlerde müze  törenle  duvara 10 isim daha ekledi. Müze yetkililerinden Gene Policinsky duvarın dünyanın dört bir yanında gazetecileri bekleyen tehlikeleri temsil  ettiğini söyledi.

 

"Yeni isimler arasında Filipinler'de bir radyo sunucusu, ölesiye dövüldükten beş yıl sonra hayatını kaybeden bir Rus gazeteci var. Haber peşinde koşarken öldürülen, adlarını hiçbir zaman bilemeyeceğimiz gazeteciler var. Bu nedenle tüm ölenleri temsil eden bir grup belirleyip adlarını duvara ekledik."

 

Associated Press Ajansı Başkan Yardımcısı Kathleen Carroll öldürülen gazetecileri şöyle andı.

 

"Bazı kişilerin hoşuna gitmeyen resimler çektiler. İstenmeyen videolar görüntülediler. Bazılarının sorulmasını istemedikleri sorular sordular. Bazı kişilerin yazılmasını istemedikleri şeyleri yazdılar. Ve hepsi görevlerini yaptı."

 

Carroll,  ister uzak ükeler ister kendi ülkelerinde haber izleyen gazetecilerin  görevinin, bazılarının gizli kalmasını istediği dünya olaylarını takip etmek ve bunları sergilemek olduğunu söyledi. Haberin devamını okumak için tıklayınız.

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin