Katile çifte indirim yapıldı! Boşanma aşamasındaki eşini av tüfeği ile katleden kocaya iki ayrı indirim yapıldı, 20 yıl hapis cezası verildi

Boşanma aşamasındaki eşini 'aldatma iddiasıyla' av tüfeğiyle vurarak katleden 30 yaşındaki Emrah Yankın'a verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası iki kez indirime gidildikten sonra 20 yıla düştü. Acılı anne mahkeme çıkışında, "Katiller iyi hal indiriminden yararlanıyor" diyerek isyan etti.

Google Haberlere Abone ol
Katile çifte indirim yapıldı! Boşanma aşamasındaki eşini av tüfeği ile katleden kocaya iki ayrı indirim yapıldı, 20 yıl hapis cezası verildi

ZONGULDAK'ta boşanma aşamasındaki eşi Gülten Yankın'ı (28), aldatma iddiasıyla, av tüfeği ile vurarak öldüren Emrah Yankın'a (30) verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, 'haksız tahrik' ve 'iyi hal' indirimi ile 20 yıla indirildi. 

Olay, 16 Eylül 2021'de Çaydamar Mahallesi'nde meydana geldi. Emrah Yankın, boşanma aşamasındaki eşi Gülten Yankın'ın evine gitti. Kapıyı açan eşini av tüfeğiyle 2 el ateş ederek öldüren Emrah Yankın, kaçtı. Kısa süre sonra yakalanıp, gözaltına alınan Yankın, tutuklandı. Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına Emrah Yankın SEGBİS ile katılırken, Gülten Yankın'ın ailesi ve avukatlar salonda hazır bulundu.

Savcı, sanığın haksız tahrik altında eşini kasten öldürmekten cezalandırılmasını istediği mütalaasını yineledi. Mütalaaya karşı söz verilen anne Cemile Arslan, sanığın indirimsiz ceza almasını istediğini söyledi. Gülten Yankın'ın ailesinin davayı gönüllü olarak üstlenen Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği'nden avukatı Hande Gündoğdu, haksız tahrik indirimine karşı çıkarak, "Bizim davamızda aldatılma şüphesinin ötesinde başka bir husumet daha var. Gülten ayrılmak isterken sanık, her aşamada ayrılmak istemediğini söylüyordu. Gülten, ayrı yaşamaya başladığında, 'Kuzum' mesajının samimiyet göstergesi olduğu vurgulansa da kimsenin ahlakına, gelenek göreneğine göre hukuk kurulamaz. Varsayım ile düşünülen her şey, kadın cinayetlerinde haksız tahrik hallerini oluşturur" diye konuştu.

'HAKSIZ TAHRİK' VE 'İYİ HAL' 

Mütalaaya karşı söz verilen Emrah Yankın, "Planlayarak, tasarlayarak bir şey yapmadım. Gerçekten eşimi korkutmak amacıyla gitmiştim" dedi. Sanık avukatı, Gülten Yankın'ın sosyal medyadaki mesajlarında ise 'Kuzum' ifadesinin ötesinde çirkin yazışmalar olduğunu, eşinin aldattığı gerekçesiyle sanığın psikolojisinin bozulduğunu ve tedavi olduğunu söyledi. Sanığın cinayeti tasarlayarak işlemediğini, öldürme kastı olmadığını ileri süren avukatı, hükümle birlikte tahliyesini istedi. Son sözü sorulan Emrah Yankın, "Keşke bunlar, hiç yaşanmasaydı" dedi.

Mahkeme heyeti, Emrah Yankın'a 'eşe karşı tasarlayarak kasten öldürme' suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi, ardından cezayı 'haksız tahrik' indirimi ile 24 yıla indirdi. Daha sonra sanığa 'iyi hal' indirimi uygulayan heyet, 20 yıl hapis cezası vererek Yankın'ın tutukluluk halinin devamına hükmetti. 

'KATİLLER, İYİ HAL İNDİRİMİNDEN YARARLANIYOR'

​Mahkeme çıkışında konuşan anne Cemile Arslan, "Onun sonuna kadar en büyük cezayı almasını istiyordum. Üst kurumlara kadar gideceğiz, benim yavrum mezara girdi. Onun da cezasını çekmesi lazım" dedi. Baba Cemil Arslan ise "Bu niye böyle indirim aldı ona şaşıyorum. Bu, tasarlayarak yapılan iş. Bu adalet mi haksızlık mı? Katiller, iyi hal indiriminden yararlanıyor. İndirimden yararlanmamasını istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin