Katil arı tehlikesi ortaya çıktı. katil arılara karşı doğa böcekler salındı

Zonguldak'ta son dönemde kestane ağaçlarının kurumaya başlamasının üzerine Orman Genel Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Ağaçların kurumasının nedeni halk arasında 'katil arı' olarak bilinen gal arıları olduğu tespit edildi. katil arılara karşı doğaya böcekler bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol
Katil arı tehlikesi ortaya çıktı. katil arılara karşı doğa böcekler salındı

Zonguldak'ta kestane ağaçlarının kurumasına neden olan ve halk arasında 'katil arı' olarak bilinen kestane gal arısına karşı Orman Bölge Müdürlüğü, Ereğli ve Alaplı ilçelerinde kestane ağaçlarına zarar veren gal arılarına karşı biyolojik mücadele başlattı. Ekipler, gal arısının düşmanı olan Gökçebey ilçesinde bulunan Orman Zararlılarıyla Mücadele Teşhis ve Tanı laboratuvarında çoğaltılan 'Torymus Sinensis' parazitini,Mücadele kapsamında Alaplı kestane ormanlarında görülmeye başlanılan gal arılarına karşı Alioğlu köyüne getirilen böcekler, kestane ağaçlarının yapraklarına bırakıldı.

Bırakılan böcekler, yaprakları kurutan, çiçeklerin açmamasına neden olan gal arılarının yumurtalarıyla beslenecek. Çiftleştikten sonra yumurtalarını aynı yaprakların üzerine bırakacak torymus sinensisler sayesinde gal arılarının yumurtaları yok olacak ve ağaçların verimi artacak.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin