Kat kat lezzeti taşıyor pamuk gibi oluyor: Katmer poğaça tarifi. Katmer poğaça nasıl yapılır?

Poğaça, her kahvaltının ve çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Damaklarınızda adeta şenlik havası estirecek ve pamuk gibi dokusuyla bu katmer poğaçanın müptelası olacaksınız. O halde çayınızı demleyin ve poğaçanızı hazırlamaya başlayın. İşte yumuşacık katmer poğaça tarifi

Kat kat lezzeti taşıyor pamuk gibi oluyor: Katmer poğaça tarifi. Katmer poğaça nasıl yapılır?

Hamur işlerinin en gözde ve en lezzetli türlerinden biri olan poğaça, dilediğini zaman yapabileceğiniz ve her yaptığınızda sofralarını süslendiren eşlikçilerden biridir.

Yaptığınız poğaça ister mayalı ister mayasız olsun her çeşidi ayrı lezzetli olur. Büyük küçük herkesin bayılarak yiyeceği katmer poğaça yeni favoriniz olacak.

Kat kat lezzetiyle dolup taşan ve yumuşacık dokusuyla ağzınızı tatlandıracak katmer poğaça tarifini sizler için paylaştık. İşte katmer poğaça tarifi ve malzemeleri…

KATMER POĞAÇA MALZEMELERİ

1 su bardağı ılık süt

1 çay bardağı ılık su

1 paket kuru maya

1 yemek kaşığı toz şeker

1 buçuk tatlı kaşığı tuz

1 çay bardağı sıvı yağ

2 yumurta akı (sarısını ayırın)

6 su bardağı un (kontrollü)

Tereyağı veya margarin

1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Çörek otu

Susam

Kat kat lezzeti taşıyor pamuk gibi oluyor: Katmer poğaça tarifi. Katmer poğaça nasıl yapılır?

KATMER POĞAÇA TARİFİ

Katmer poğaça için öncelikle ılık su, ılık süt, şeker ve mayayı uygun bir kapta iyice karıştırın. Daha sonra tuzu, sıvı yağını ve yumurta akını ekleyip karıştırın

Ardından unu da kontrollü bir şekilde ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hamurunuzun kıvamı, ele  yapışmayan yumuşak bir hamur kıvamında olmalı.

Hamuru yoğurduktan sonra yaklaşık 10 bezeye ayırın. Ardından tezgahın üzerini unlayın ve hamuru açın. Açtığınız hamurun üzerine bolca tereyağı sürün.

Diğer hamurları da üst üste açın. En son açtığınız hamurun üzerini yağlamayın. Tüm hamurlara elinizle bastırarak hamuru genişletin.

Ardından bir oklavaya yardımıyla hamuru büyüterek açın. Daha sonra hamuru 4 eş parçaya kesin.

Kestiğiniz parçaları da 6 eş parçaya kesin. Toplamda 24 tane poğaça çıkacak. Ardından hamurun geniş tarafından başlayıp kendinize çekerek poğaçaları sarın.

Bir fırın tepsisine yağlı kağıt açın. Ardından tepsinin içine poğaçaları dizin. Yumurta sarısını ve sıvı yağı karıştırıp poğaça hamurlarının üzerine sürün.

Poğaçaların üzerine susam ve çörek otu serpiştirin. Ardından 20 dakika kadar tepside mayalamaya bırakın.

Fırını önceden 180 derecede ısıtın ve ısınan fırına poğaça tepsisini verin. Poğaçaları yaklaşık 35 dakika kadar pişmeye bırakın.

Pişme süresi fırından fırına değişeceğinden kontrollü olarak pişirin. Kat kat lezzetine doyamayacaksınız, yumuşacık lezzetine tanık olacaksınız! Afiyet olsun.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin