Kastamonu'da yakalanan eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın da aralarında bulunduğu 17 şüpheli hakkında tutuklama talebi

Beşiktaş Belediyesi'ndeki rüşvet operasyonu kapsamında hakkında gözaltı ve yakalama kararı bulunan eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar Kastamonu'nda yakalanmıştı. İstanbul'a getirilen Hazinedar önce sağlık kontrolünden geçirildi. Eski başkan ve diğer şüpheliler daha sonra Adliye'ye sevk edilmişti. Savcı 7 şüpheliyi akşam saatlerinde tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti.

Google Haberlere Abone ol
Kastamonu'da yakalanan eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın da aralarında bulunduğu 17 şüpheli hakkında tutuklama talebi

Beşiktaş Belediyesi'ndeki rüşvet operasyonu kapsamında hakkında gözaltı ve yakalama kararı bulunan eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar Kastamonu'nda yakalanmıştı. İstanbul'a getirilen Hazinedar önce sağlık kontrolünden geçirildi.

Eski başkan ve diğer şüpheliler daha sonra Adliye'ye sevk edildi.

Beşiktaş Belediyesine yönelik soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, eski başkan yardımcıları Hüseyin Avni Sipahi ve Rıfat Örnek ile zabıta müdürü Selçuk Bartınlı'nın da aralarında bulunduğu 17 şüphelinin emniyetteki ifade işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye gönderildi.

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen 17 şüphelinin ifadesi için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca 9 Cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

Savcı şüphelileri tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti.

 

NE OLMUŞTU?

Beşiktaş Belediyesine yönelik çıkar amaçlı suç örgütü kurma, rüşvet ve irtikap suçlarına ilişkin soruşturma kapsamında aralarında eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın da olduğu 17 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

İstanbul merkezli Çanakkale, Ankara ve Ordu'da belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, Hüseyin Avni Sipahi ve Rıfat Örnek ile Selçuk Bartınlı'nın da aralarında yer aldığı 16 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Operasyon sırasında adresinde bulunmayan eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da Kastamonu'da yakalanarak İstanbul'a getirilmişti.

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin