Kasırgaya dayanamadı, NASA'nın 50 milyar dolarlık roket hasar gördü

NASA tarafından 17 yıldır geliştirilen SLS roketi, geçtiğimiz günlerde yaşanan Nicole Kasırgası nedeniyle hasar aldı. Hem de roket yakın zamanda fırlatışa hazırlanıyordu. Yaşanan durum akıllara NASA’nın hazırlık prosedürleriyle ilgili bir sorun olur olmadığını getirdi.

Google Haberlere Abone ol
Kasırgaya dayanamadı, NASA'nın 50 milyar dolarlık roket hasar gördü

NASA’nın Uzay Fırlatma Sistemi (SLS) roketi, geçtiğimiz günlerde ABD’de etkili olan Nicole Kasırgası nedeniyle hasar aldı. NASA, uçuş hazırlıklarını tamamladıktan sonra gelen kasırga nedeniyle SLS roketini Florida fırlatma rampasında bırakmak zorunda kaldıklarını açıkladı.

Shiftdelete'in haberine göre; NASA, yaklaşık 17 yıldır SLS roketi için çalışmalarını sürdürüyor. Toplamda 50 milyar dolar harcanan proje, geçtiğimiz günlerde yaşanan doğal afet nedeniyle hasar aldı.

14 Kasım ile 16 Kasım arasında düzenlenmesi beklenen yeni fırlatma takvimi, yaşanan olay nedeniyle tekrar ertelendi. Motorun yağmur kapaklarından birinde sorun oluştuğunu belirten yetkililer, tamir işlemine başladıklarını belirtti.

NASA PROSEDÜRLERİNDE SORUN VAR MI?

AccuWeather’dan kıdemli meteorolog Jonathan Porter, "Tüm bu durum, NASA'nın mevcut tahminlere dayalı olarak hava riski azaltma ve hazırlık prosedürleri hakkında ciddi soruları gündeme getiriyor" dedi.

Orion uzay aracının onarım sürecinin ne zaman tamamlanacağı ise henüz bilinmiyor. NASA'nın 2022 yılı içerisinde SLS roketi ile fırlatma gerçekleştireceği tahmin ediliyor.

NASA'nın böyle değerli bir roketi bir kasırganın ortasında fırlatma rampasında bırakması alışılmadık bir durum olarak nitelendiriliyor. Rüzgar ve sel gibi felaketlerin roketin tasarımına zarar vereceği tahmin ediliyordu.

Etiketler nasa roket kasırga abd
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin