Kasım ayı FED faiz kararı açıklandı mı. Kasım 2023 FED faiz kararı sonucu ne oldu. FED faizleri yükseltti mi sabit mi bıraktı?

FED faiz kararı küresel piyasaların en önemli konularından biridir. ABD Merkez Bankası son faiz toplantısında politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttuğunu açıklamıştı. Şimdi ise gözler kasım ayı FED faiz kararına çevrildi. Peki kasım ayı FED faiz kararı sonucu ne oldu? FED faizleri yükseltti mi sabit mi bıraktı?

Google Haberlere Abone ol
Kasım ayı FED faiz kararı açıklandı mı. Kasım 2023 FED faiz kararı sonucu ne oldu. FED faizleri yükseltti mi sabit mi bıraktı?
İHA

FED faiz kararı küresel piyasaların gidişatı açısından yakından takip ediliyor.

FED faizi en son, 22 yılın en yüksek seviyesi olan 5,25-5,50 aralığında sabit tutulmuştu.

Peki kasım ayı FED faiz kararı açıklandı mı? İşte detaylar.

FED FAİZ KARARI BEKLENTİSİ NE YÖNDEYDİ?

Piyasalar FED'in politika faizini sabit bırakacağını tahmin ediyordu.

Analistler cuma günü açıklanacak istihdam raporundaki verilerin önemine dikkat çekerken  ekonominin Fed'in istediği şekilde soğumaması durumunda aralık veya ocak toplantısında bir faiz artışı daha yapılabileceğini belirtmişti.

KASIM AYI FED FAİZ KARARI NE OLDU?

FED faiz kararı 31 Ekim - 1 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirildi ve sonuç, 1 Kasım 2023 Çarşamba günü akşam saatlerinde açıklandı.

FED Kasım ayı toplantısında politika faizini değiştirmeyerek yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutmaya karar verdi. 

BİR SONRAKİ FED FAİZ TOPLANTISI NE ZAMAN?

Bir sonraki FED faiz toplantısı 12-13 Aralık'ta yapılacak. Aralık ayı FED faiz toplantısı sonucu 13 Aralık akşam saatlerinde açıklanacak.

ABD ENFLASYON RALAMLARI NE OLDU?

ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) eylül ayında yüzde 0,4 ile beklentilerin üzerinde arttı. Beklentiler ise yüzde 0,3 olması yönündeydi. Yıllık TÜFE ise yüzde 3,7 arttı.

MERKEZ BANKASI FAİZ SONUCU NE OLDU?

Merkez Bankası ekim ayı faiz toplantısında, beklentilere paralel olarak faizlerin yüzde 5 artırılması ve yüzde 35'e yükseltilmesi kararı alındı.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin