Kaşık kaşık yemeğe doyamayacaksınız: 20 Dakikada Magnolianız hazır. Dışarıdan almaya son veriden tarif bulundu. Magnolia nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik Magnolia tarifi bulundu. Bu tarif sayesinde dışarıdan bir kez daha Magnolia almak istemeyeceksiniz. İşte lezzetiyle adeta baş döndüren o müthiş lezzet...

Google Haberlere Abone ol
Kaşık kaşık yemeğe doyamayacaksınız: 20 Dakikada Magnolianız hazır. Dışarıdan almaya son veriden tarif bulundu. Magnolia nasıl yapılır?

Malzemeler;

1 litre süt
1 paket yulaflı bisküvi (burçak bisküvi) (131 gr)
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket sıvı krema (200 ml)
1 çay bardağı fındık
Çilek

Yapılışı;

İlk olarak tatlının muhallebisini hazırlamaya başlayacağız. Muhallebi için uygun bir tencerenin içerisine  1 litre süt, 1 yumurtanın sarısı, 1 su bardağı toz şeker, tepeleme doldurduğumuz 2 yemek kaşığı un ve 3 yemek kaşığı nişastayı alalım.

Ardından bir çırpma teli yardımıyla tüm malzemeleri güzelce karıştıralım ve ocağa alalım. Göz göz oluncaya dek karıştırarak pişirmeye başlayalım.

Pişme işleminden sonra muhallebimizi ocaktan alalım ve soğuması için genişçe bir kasenin içerisine alalım.

Muhallebi soğurken üzerinin tutmaması için üzerini bir streç film ile güzelce kapatalım. Ardından çilekleri hazırlayalım. Çilekleri ortadan ikiye güzelce bölelim.

1 paket yulaflı bisküviyi robotun içerisinde güzelce çekelim. Ardından içerisine 1 su bardağı kavrulmuş fındığı ilave edelim. 

Her iki malzeme un formuna gelene dek güzelce rondodan çekelim. Soğuyan muhallebiyi, mikserle 1 - 2 dakika kadar mikserleyelim ve havalanmasını sağlayalım.

akabinde muhallebinin içerisine 1 paket vanilya ve 1 paket sıvı kremayı ilave ederek son kez mikserle güzelce çırpalım.

Fındıklı bisküvinin yarısını borcamın içerisine alalım ve kestiğimiz çilekleri borcamın kenarına dizelim.

Ardından muhallebiyi borcamın içerisine dikkatli bir şekilde alalım. Ardından kalan bisküvileri de muhallebinin üzerine aktaralım. 

Tatlımızı bu şekilde mümkünse 1 gece veya en az 3-4 saat boyunca buzdolabında dinlenmeye bırakalım.

Akabinde dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin