Kaşık kaşık yedirtir: İçi yumuşacık ve tam kıvamında oluyor. 10 dakikada süt helvası tarifi. Süt helvası nasıl yapılır?

Dışı tıpkı sütlaç gibi görünse de aslında helva! İçi yumuşacık olan süt helvasını kaşık kaşık yemeye doyamayacaksınız. Yalnızca 10 dakikada hazırlanan pratik süt helvası, zor zamanların da kurtarıcısı oluyor. İşte tam kıvamında süt helvası tarifi

Kaşık kaşık yedirtir: İçi yumuşacık ve tam kıvamında oluyor. 10 dakikada süt helvası tarifi. Süt helvası nasıl yapılır?

Sütlü tatlılar, tatlılar arasında en çok tercih edilendir. Çünkü sütlü tatlılar hem pratik hem de hafif olur.

Şık sunumlu ve az malzemeyle bize enfes bir lezzet sunan sütlü tatlılar, çay saatlerinin ve akşam atıştırmalıklarının en favorisi olmaya aday gibi görünüyor.

Çikolatalı, meyveli, bisküvili veya kekli gibi pek çok sütlü tatlı çeşidi vardır. Bu tarifte süt ve un birleşiyor ortaya nefis mi nefis süt helvası çıkıyor.

Her yiyen kaşık kaşık almaya doyamıyor. Tüm yiyenlerin adeta parmaklarını ısıracağı bu tarif hem pratik hem de lezzetli.

Çay saatlerinde pratik bir tatlı veya akşam yemeğinden sonra hafif bir tatlı arayışına girdiyseniz süt helvası tam da size göre.

Çayınız tıkır tıkır demlenirken siz de yalnızca 10 dakikada süt helvası hazırlayabilirsiniz. İşte içi yumuşacık süt helvası tarifi:

SÜT HELVASI MALZEMELERİ

1 litre süt

5 yemek kaşığı tereyağı

5 yemek kaşığı un

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

1 tane yumurta sarısı

3 yemek kaşığı fındık içi

Kaşık kaşık yedirtir: İçi yumuşacık ve tam kıvamında oluyor. 10 dakikada süt helvası tarifi. Süt helvası nasıl yapılır?

SÜT HELVASI TARİFİ

Öncelikle uygun bir kabın içine sütü ve şekeri ilave edin. Şeker eriyene kadar karıştırın. Ardından geniş bir tavanın içine tereyağını ve unu ekleyin.

Un ve tereyağını, unun kokusu çıkana kadar kavurun. Kavrulmakta olan unun üzerine şekerli sütü azar azar ilave edin. İlave ederken sürekli karıştırın.

Kıvamın pürüzsüz olmasını sağlamak için karıştırma aşamasına önem vermelisiniz. Karışımın içine vanilyayı ve yumurta sarısını ilave edin.

Ekledikten sonra iyice karıştırın ve ocaktan alın. Hazırladığınız karışımı orta boy bir fırın kabına aktarın. Kaba aktardıktan sonra sütün üzerinin kabuk tutmasını bekleyin.

Fırını önceden 200 derecede ısıtın. Isınan fırına helvayı verin ve helvanın üzeri kızarana dek yaklaşık 20 dakika kadar pişmeye bırakın.

Pişince süt helvasını fırından çıkarın ve üzerine fındık içlerini serpiştirin. Dilerseniz sıcak olarak servis edebilir ya da oda sıcaklığında beklettikten sonra tüketebilirsiniz.

Kaşık kaşık yedirten yumuşacık lezzet, afiyet olsun!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin