Kaşık kaşık mutluluk: Çikolataya tam anlamıyla doyacaksınız. Dünya Çikolata Günü’ne özel tarifler. Çikolatalı tatlı tarifleri

Bugün Dünya Çikolata Günü! Bugün kendinizi en iyi çikolatalı tatlılarla şımartmanın tam zamanı. İşte 3 leziz bol çikolatalı tarifi sizler için derledik.

Kaşık kaşık mutluluk: Çikolataya tam anlamıyla doyacaksınız. Dünya Çikolata Günü’ne özel tarifler. Çikolatalı tatlı tarifleri

2023 Dünya Çikolata Günü: Açlığınızı giderecek ve damak tadınızı neşelendiren karşı konulamaz çikolata tarifleriyle kendinizi şımartın. Bu nefis gün, kendimizi kakaonun karşı konulamaz dünyasına kaptırmak ve en doyumsuz tatlı tutkununu bile tatmin edecek ağız sulandıran ikramların tadını çıkarmak için harika bir gün!

Ölçülü çikolata tüketmek; gelişmiş kan akışı, düşük kan basıncı ve daha düşük kalp hastalığı riski dahil olmak üzere faydalıdır. Ayrıca çikolata çeşitli vücut fonksiyonları için hayati önem taşıyan demir, magnezyum ve bakır gibi mineraller içerir. Serotonin salınımını uyararak mutluluk ve esenlik duygularını teşvik ettiği için ruh halini iyileştiren özelliklere de sahiptir.

İşte Dünya Çikolata Günü’ne özel 3 tarif.

Kaşık kaşık mutluluk: Supangle

Malzemeler:

1 litre süt

2 tane yumurtanın sarısı

6 yemek kaşığı toz şeker

3 tepeleme yemek kaşığı kakao

2 tepeleme yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

2 yemek kaşığı tereyağı

2 paket bitter çikolata

Yarım su bardağı soğuk su

Kakaolu kek

Yapılışı: Öncelikle suyu buzdolabına kaldırın ve soğutun. Daha sonra bir tencereye; un, nişasta, toz şeker, kakao ve yumurta sarısını alın. Güzelce karıştırın. Ardından yavaşça sütü ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam olana dek karıştırın.

Supangleyi ocağa alın ve göz göz oluncaya dek pişirin. Kıvama gelen supangleyi ocaktan aldıktan sonra içine tereyağı ve çikolatayı ekleyin. İyice eriyene kadar karıştırın. Buzdolabında soğuttunuz suyu da ilave ederek karıştırın.

Supangleyi kenara alın ve soğumaya bırakın. Aralıklarla karıştırın. Tatlının tabın için kakaolu kekleri küçük küçük doğrayın. Kuplara yerleştirin. Supangleyi eşit miktarda kuplara dağıtın ve buzdolabına kaldırın. Yaklaşık 2 saat soğuttuktan sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!

Kaşık kaşık mutluluk: Çikolataya tam anlamıyla doyacaksınız. Dünya Çikolata Günü’ne özel tarifler. Çikolatalı tatlı tarifleri

Kabına sığmayan lezzet: Çikolatalı Cupcake

Kek için malzemeler:

3 tane yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

40 gram bitter çikolata

1 yemek kaşığı tereyağı

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu ve vanilya

100 gram margarin

Kreması için malzemeler:

2 buçuk su bardağı süt

1 çay bardağı un

Yarım çay bardağı toz şeker

40 gram bitter çikolata

100 miligram krema

Yapılışı: Şekeri ve yumurtayı iyice çırpın. Ardından margarini eritin ve soğumasını bekleyin. Sütü de margarinin içine ekleyip çırpın. Bitter çikolatayı bir kaşık tereyağıyla benmari eritin. Erittiğiniz çikolatayı karışımın içine ekleyin. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu da eleyerek karışıma ekleyin. Mikserin düşük ayarında çırpın. Muffin kalıplarına karışımı dağıtın. 180 derecede yaklaşık 25 dakika pişirin.

Kreması için; sütü, unu ve şekeri koyulaşana kadar pişirin. Bitter çikolatalı parçalara ayırarak kremanın içine ekleyin. Çikolataların erimesi için sürekli karıştırın ve soğutun. Kremayı da ekleyerek güzelce çırpın. Pişen kekleri soğuttuktan sonra üzerini süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaşık kaşık mutluluk: Çikolataya tam anlamıyla doyacaksınız. Dünya Çikolata Günü’ne özel tarifler. Çikolatalı tatlı tarifleri - Resim : 2

Çok pratik: Çikolatalı kolay kek

Malzemeler:

3 tane yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 paket vanilya

3 yemek kaşığı kakao

3 yemek kaşığı çikolata kreması

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Yapılışı: Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilya hariç diğer tüm malzemeleri ekleyip karıştırın. Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edin. Karıştırın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Dilerseniz üzerine çikolata sosu eritebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaşık kaşık mutluluk: Çikolataya tam anlamıyla doyacaksınız. Dünya Çikolata Günü’ne özel tarifler. Çikolatalı tatlı tarifleri - Resim : 3

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin