Karşı'da çalışanlar ofis malzemelerine el koydu, parasını aldı

Bir süre önce yayın hayatını sonlandıran gazetede parasını alamayan çalışanlar ilginç bir yönteme başvurdu.

Google Haberlere Abone ol
Karşı'da çalışanlar ofis malzemelerine el koydu, parasını aldı

Muhalif bir çizgide yayın yapan Karşı gazetesi, 30 Mart’taki yerel seçimlerden hemen sonra, ‘maddi olanaksızlıklar’ gerekçesiyle yayın hayatına son vermişti. Gazete yönetiminden birikmiş maaşlarını ve tazminatlarını alamayan çalışanlar ise, gazete binasını terk etmeyerek direnişe geçmişti.



1,5 ay boyunca gazete binasında kalan ve bu esnada ‘Karşı Direniş’ adıyla bir de fanzin çıkaran Karşı gazetesi çalışanları, patronun hak edişleri ödemeye yanaşmaması üzerine, gazetenin bazı alacakları ile ofis malzemelerine el koydu. Bir dağıtım şirketinin birikmiş ödemesi, yapılan görüşmeler neticesinde çalışanlara aktarıldı. Bunun için de ilginç bir yöntem bulundu. İşverene güvenmeyen gazeteciler, alacağın içlerinden birisinin hesabına yatmasını sağladı.



Ayrıca Karşı gazetesi binasındaki bütün ofis mobilyaları ve bilgisayarlar eskiciye satıldı. Binanın doğramalarını dahi söken eskicinin de yaptığı ödemeyle toplanan para , direnişe katılanlar arasında paylaşıldı. Çağdaş Hukukçular Derneği avukatlarının gönüllü nezaretinde gerçekleşen ‘taksim’, yine çalışanların kendi aralarında oylama yaparak belirledikleri oranlara göre gerçekleşti. 



Haberin devamını okumak için tıklayınız


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin