Karşı çalışanları binadaki eylemi bitirdi, direnişe devam ediyor!

Karşı gazetesinin binasını işgal eden çalışanlar binadan ayrıldı.

Google Haberlere Abone ol
Karşı çalışanları binadaki eylemi bitirdi, direnişe devam ediyor!

Karşı gazetesinin çalışanlara bir ödeme yapılmadan ve tebligatta bulunulmadan kapatılmasının ardından çalışanlar gazete binasında bir eylem başlatmıştı. Gazete binasında iki aya yakın zamandır süren eylem geçen Cuma günü sona erdi ve çalışanlar içeride kalan maaşlarını aldı.



Karşı'da politika editörü olarak görev yapan Onurkan Avcı Medyatava'ya yaptığı açıklamada; maaşlarını aldıkları için sadece binadaki eylemi sona erdiklerini ancak tazminatlarını alana kadar direnişe devam edeceklerini söyledi.



Karşı gazetesi 9 Şubat Pazar günü yayın hayatına başlamıştı. Nisan ayında gazetenin genel yayın yönetmeni Eren Erdem istifa etmiş yerine Kutlu Esendemir gelmişti. Bu değişikten 1 hafta sonra gazetenin ekonomik nedenlerle kapandığı açıklandı. Gazete 14 Nisan Pazartesi günü son sayısıyla okuyucu karşısına çıktı.



Gazete çalışanları ise, kendilerine bir açıklama ve ödeme yapılmadan gazetenin kapanmasını protesto ederek 13 Nisan akşamı gazete binasını işgal etmişti. Basın meslek kuruluşları ve meslektaşlarının destek verdiği Karşı direnişçileri PDF formarında bir direniş gazetesi de çıkartıyordu.



Maaşlarını alan çalışanlar binadaki eylemi sonladırarak binayı terketti.



Sibel Doğu/ Medyatava



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin