Karneler alındı, tatil başladı ama kar yağmadı! Tatilde suni karla kayak yaptılar

Karneler alındı, 15 günlük sömestr tatili başladı ama kar yağışı başlamadı. Ara tatilde kar yağışına alışkın olan çocuklar bu yıl kar topu savaşı yapamadı. Tatil için Palandöken'e gidenler ise suni karla kayak yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Karneler alındı, tatil başladı ama kar yağmadı! Tatilde suni karla kayak yaptılar

Okulların tatile girmesiyle birlikte soluğu Erzurum'un Palandöken Kayak Merkezi'nde alan öğrenciler ve aileleri, suni karla kaplı pistlerde kayak yaptı. 

2022- 2023 eğitim ve öğretim döneminin ilk yarısı, dün karnelerin dağıtılmasıyla sona erdi. 15 günlük tatile başlayan öğrenciler, aileleriyle birlikte deniz seviyesinden 3 bin 176 metre yükseklikteki Palandöken Kayak Merkezi'ni tercih etti.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen aileler ve kayakseverler, yeterli kar olmamasına rağmen pistleri 1 metreden fazla suni karla kaplanan Palandöken'de kayak yapmanın keyfini yaşadı. Çocuklar, tatilin ilk gününü kayak yaparak geçirdi. 

Çorlu'dan Erzurum'a geldiğini söyleyen Kuzey Yıldızoğlu, "Takdir aldım. Ödül olarak Palandöken'e kayak yapmaya geldim" dedi. 

Erzurum ve Palandöken'i çok sevdiğini belirten Elif Pektü de "İstanbul'dan geliyorum. Palandöken'i Erzurum'u sevdiğim için tercih ediyorum. Erzurum'da bu sene 3'üncü yılım. Diğer yerlerde de yapay kar vardı ama Palandöken'i tercih ettim" diye konuştu. 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin