Karma eğitimi hedef alıp, pedofiliyi savunmuştu! İmam Mehmet Şükrü Dörtbudak'a kınama ve para cezası verildi!

“Çocuğun kolu, göğsü, her tarafı açık. Ondan sonra pedofili suçtur. Pedofiliyi sen körüklüyorsun” sözleriyle gündeme gelen Şanlıurfa Mevlana Halid Camisi İmamı Mehmet Şükrü Dörtbudak’a kınama ve 500 TL maaştan kesme cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol
Karma eğitimi hedef alıp, pedofiliyi savunmuştu! İmam Mehmet Şükrü Dörtbudak'a kınama ve para cezası verildi!

Şanlıurfa Mevlana Halid Camisi İmamı Mehmet Şükrü Dörtbudak’ın kadınları ve çocukları giydikleri kıyafetler üzerinden, “Çocuğun kolu, göğsü, her tarafı açık. Ondan sonra pedofili suçtur. Pedofiliyi sen körüklüyorsun” sözleriyle hedef göstermişti. Bu sözlerin ardından Dörtbudak gözaltına alınmış ve hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Cumhuriyet'in haberine göre; gözaltında ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Dörtbudak'a Diyanet İşleri Başkanlığı ‘pedofili’ vaazından dolayı kınama cezası ve ‘karma eğitim’ vaazından dolayı ise 500 TL maaştan kesme cezası uyguladı.

KARMA EĞİTİMLE İLGİLİ SÖZLERİ

Dörtbudak karma eğitimle ilgil vaazında “Çocuklarımızı okutalım. Tamam okutun. Allah’ın ilk emri oku. Biz sadece oku yönünü alıyoruz. Ama ne şekilde oku. Kadın erkek karışık bir şekilde. Edebinden, hayasından sıyrılacak bir şekilde. Erkek öğretmenlerin kızlara ders vereceği bir ortamda. Kadın öğretmenlerin açık-seçik bir şekilde erkeklere ders vereceği bir ortamda. Bunlar cenabı Allah’ın arzu ettiği bir okuma sistemi değildir” ifadelerini kullanmıştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin