Kardeş Türküler 20. yılını kutluyor

20. yaşının kutlayan Kardeş Türküler, Yekta Kopan’ın sunduğu NTV Cumartesi programında yeni projelerini anlattılar.

Google Haberlere Abone ol
Kardeş Türküler 20. yılını kutluyor


11 Ocak Cuma gecesi Yekta Kopan’ın sunduğu NTV Cumartesi programına Kardeş Türküler ve oyuncu Mustafa Avkıran konuk oldu.



1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi Folklor Kulübü bünyesinde bir müzik projesi olarak başlayan Kardeş Türküler, bu yıl 20. yaşını kutluyor.



Grubun kurucu üyelerinden Feryal Öney, “Kardeş Türküler 90’larda Türkiye’nin yaşadığı kimlik uyanışlarıyla doğan bir projeydi ve ısrarlı barış talebimizin sonucu olarak 20 yıldır sürdürebildik” dedi.



Kolektif bir biçimde çalıştıklarını ve saha araştırmalarıyla repertuarlarını güncellediklerini söyleyen Kardeş Türküler yeni üyeleriyle de gençleşiyor ve okullaşmaya çalışıyor.



Her zaman beyaz kıyafetleriyle sahne alan Kardeş Türküler’in NTV Cumartesi yayınında siyahlar içinde olması dikkat çekti. Neden böyle bir tercihte bulundukları sorusunu grup üyeleri “Barıştan ümidimizi kesmedik” diyerek yanıtladılar.



Yakında başlayacakları yeni bir projenin de haberini veren Kardeş Türküler, proje kapsamında çeşitli sivil toplum örgütleriyle çalışacak ve Türkiye’nin farklı illerini gezerek çocuklarla buluşacak. 18 ay sürecek olan projede, çocuklar katıldıkları müzik atölyeleri sonucunda öğrendiklerini Kardeş Türküler’le birlikte sahne alarak sergileyecekler. Çokkültürlülük bilincini çocuklara yaşayarak öğretmeyi hedefledikleri bu projede grubun en çok önemsediği nokta devamlılık sağlamak.



Sohbet boyunca Kardeş Türküler’in yaptığı çalışmaların bu ülke için çok değerli olduğunun altını çizen Mustafa Avkıran “Kardeş Türküler arı gibi çalışıyor ve Eski 45’likler, Gayda İstanbul, Bajar gibi birçok projeye daha imza atıyor. En değerli olansa şehir şehir dolaşıp kültür arkeolojisi yapıyorlar ve topladıkları her şeyi bizlerle paylaşıyorlar” dedi.



Kardeş Türküler, 20. yıl dolayısıyla Hezarfen Müzik Topluluğu’yla yapacakları bir çalışmayı belgesel niteliğinde bir DVD’ye dönüştürmeyi planlıyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin