Karbonatlı su ile bir ayda 5 kilo vermek mümkün. Karbonatlı suyun faydası nedir Karbonatlı su ne işe yarar Karbonatlı su nasıl hazırlanır?

Aslında gıdalarda ve temizlik maddesi olarak da kullanılan karbonatın iyi bir yağ yıkıcı olduğunu biliyor muydunuz? Karbonatı, uygun ölçülerde su ile karıştırıp hazırlayacağınız bir karışımı gün içerisinde tükettiğiniz taktirde vücudunuza inanılmaz bir faydasının olduğu ortaya çıktı. Avrupa'da yapılan çalışmalar da bunu gösteriyor.

Google Haberlere Abone ol
Karbonatlı su ile bir ayda 5 kilo vermek mümkün. Karbonatlı suyun faydası nedir Karbonatlı su ne işe yarar Karbonatlı su nasıl hazırlanır?

Genelde hazımsızlık ve mide rahatsızlığına karşı kullanılan karbonat, zayıflamak isteyenlerinde doğal yöntemidir. Herkesin Mutfağında bulunan ve sık sık kullanılan karbonat, son zamanlarda ünlü olan zayıflama kürleri arasına girdi. Asit-alkaliyi dengeleyerek vücudu zehirli maddelerden tamamen temizleyen karbonat, zayıflamak ve fit vücuda sahip olmak isteyenlerinde gözdesi oldu.

Karbonatlı suyun faydaları nelerdir?

Karbonat tuzların genel adıdır. Vücuda alındığında, yüksek su miktarıyla beraber vücuttaki asidi toplayarak atmaktadır. Vücuttaki asidin tamamen atılmasıyla da hücreler daha efektif çalışmakta; daha çok yağ yakılmaya başlamaktadır.

Karbonatlı su ile bir ayda 5 kilo vermek mümkün. Karbonatlı suyun faydası nedir Karbonatlı su ne işe yarar Karbonatlı su nasıl hazırlanır?

Ayrıca karbonat tüketimi sayesinde sindirim sistemi de dengelenmektedir. Özellikle mide asidi seviyesinin kontrol edilmesinde karbonatın önemi çok büyüktür. Mide asidinin artarak yemek borusuna zarar verdiği durumların önüne geçmek, midenin kendisini asitten korumak ve bağırsaklara sıçrayarak zararları ortadan kaldırmak için düzenli olarak karbonatlı su tüketimi gerekmektedir. Karbonatın tek başına toz olarak tüketilmesi zararlı olmasa da emilim yavaşladığı için etkisiz kalmaktadır.

Karbonatlı su tüketimi sayesinde sindirim rahatlar. Bağırsak fonksiyonları daha etkin şekilde çalışmaya başlar. Bağırsakların daha etkin çalışması da kan şekerinin kontrol altına alınmasında rol oynamaktadır. Kan şekerinin kontrol altına alınmasıyla da açlık hissi kontrol altına tutulabilir. Yani karbonatlı su tüketiminin zayıflamaya olan faydası zincirleme bir reaksiyonu başlatması sayesinde olmaktadır.

Vücudun asit dengesini düşürerek metabolizma hızlandırdığı söylenmektedir.

Ayrıca karbonatlı su sayesinde mideden salgılanan açlık hormonu da belirli bir oranda bastırılmış olur.

Tok tutucu. etkisi sayesinde de zayıflama üzerine etkisi büyüktür.

Karbonatlı su ile bir ayda 5 kilo vermek mümkün. Karbonatlı suyun faydası nedir Karbonatlı su ne işe yarar Karbonatlı su nasıl hazırlanır? - Resim : 3

Karbonatlı su

Yarım litrelik alkali su 2 çay kaşığı kadar karbonat eklemek, 1 ay gibi kısa bir sürede 4- 5 kilo verilmesine yardımcı oluyor. Karbonatlı alkali suların en önemli faydalarından biri kaslara zarar vermeden sadece yağları eritmesidir. Tercihe bağlı olarak alkali su ve karbonat karışımına limon da eklenebilir. Limon içerisindeki asit ve mineraller, yağların daha hızlı bir şekilde yakılmasında etkili olmaktadır. Karbonatlı alkali su, kahvaltıdan ve akşam yemeklerinden sonra günde 2 kere içilebilir.

Beslenme uzmanlarına ve doktorlara göre hiçbir besin tek başına kilo verdirmez. Sağlıklı ve hızlı bir şekilde kilo vermek isteyen kişiler beslenme ve uyku düzenine dikkat etmeli, akşam yemeğinden sonra ağır şeyler tüketmekten kaçınmalıdır. Karbonatlı su içenler haftada en az 2 ya da 3 gün Spor ve egzersiz yaparak, ideal kilosuna çok daha kısa sürede ulaşabilir.

Bu yöntemle Avrupa’da bir çok araştırma yapılmış, doğal maden suyu veya karbonat ile yapılan içecek kürü sayesinde doğal zayıflama görülmüştür. 2 litre suya 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyerek gün içinde tüketmelisiniz. Her gün taze olarak hazırlanmalıdır ve fazla miktarda tüketilmemelidir. Eczanelerden alınan İngiliz karbonatı da kullanılabilir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin