Karar günü! Doğu Perinçek AİHM'de

İşçi Partisi (İP) lideri Doğu Perinçek, temyiz davası için Strasbourg'daki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde...

Google Haberlere Abone ol
Karar günü! Doğu Perinçek AİHM'de

İP Genel Başkanı Doğu Perinçek’in İsviçre’de verdiği konferanslarda, 1915 olaylarına ilişkin "Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır" demesi üzerine bu ülke yargısınca ‘ırkçı ayrımcılık’ gerekçesiyle cezaya çarptırılması üzerine, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) ise ‘ifade özgürlüğü’ vurgusu yaparak İsviçre’yi haksız bulduğu Perinçek-İsviçre davasının temyiz duruşması bugün yapılıyor. 



Strasbourg'daki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde görülen davanın temyiz duruşması için Doğu Perinçek ve beraberindeki yaklaşık 200 partili Fransa'nın Strasbourg kentine geldi. Avrupa'nın çeşitli kentlerinden de yine destek için insanların Strasbourg'a geleceği belirtiliyor.



17 Aralık 2013'te Perinçek lehine sonuçlanan dava sonrası temyiz duruşmasını AİHM'nin temyiz organı olarak görev yapan 17 yargıçtan oluşan Büyük Daire görecek.



Ünlü aktör George Clooney'nin eşi Avukat Amal Alamuddin Clooney de davaya müdahil olan Ermenistan'ın hukuk ekibinde yer alıyor.



Duruşmayı izleyenler arasında AK Parti milletvekilleri Şaban Dişli, Egemen Bağış; CHP milletvekilleri Gülsüm Bilgehan, Haluk Koç, Deniz Baykal, Süheyl Batum da bulunuyor.



AİHM önünde 50 civarında Ermeni ve 500"e yakın Türk de gösteri düzenliyor. Polis AİHM önünde ve içinde sıkı güvenlik önlemi aldı.



Perinçek'e destek için gelenler arasında eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Zekeriya Beyaz, Nasuh Mahruki de bulunuyor. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin