Karar gazetesi: 'İstiklal saldırısını IŞİD'in gerçekleştirdiği kesinleşti!'

Karar gazetesi internet sitesinde Taksim'deki saldırıyı gerçekleştiren örgütün IŞİD olduğu iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
Karar gazetesi: 'İstiklal saldırısını IŞİD'in gerçekleştirdiği kesinleşti!'

Karar gazetesinin internet sitesi, Taksim İstiklal Caddesi'ni kana bulayan ve 5 kişinin ölümü 37 kişinin yaralanması ile sonuçlanan canlı bomba eylemini, IŞİD'in gerçekleştirdiğinin kesinleştiğini duyurdu. Türkiye'de 81 ilde aranan 4 IŞİD üyesinden biri olan S.Y.'nin gerçekleştirdiği düşünülen saldırıda emniyet birimlerinde IŞİD militanı olarak kaydı bulunan M.Ö'nün patlama bölgesinde  gözcülük yaptığı öğrenildi. 



Karar.com'da yayımlanan haber şöyle:



Taksim İstiklal Caddesi'ni kana bulayan ve 5 kişinin ölümü 37 kişinin yaralanması ile sonuçlanan canlı bomba eylemini, IŞİD'in gerçekleştirdiği belirlendi. KARAR'ın ulaştığı bilgilere göre saldırıda emniyet birimlerinde IŞİD militanı olarak kaydı bulunan M.Ö'nün patlama bölgesinde  gözcülük yaptığı öğrenildi.



Taksim'i kana bulayan saldırının gerçekleştiği anlarda IŞİD militanı M.Ö'nün güvenlik birimlerince olay bölgesinde sinyali tespit edildi. 



"4 IŞİD üyesinden biri"



Hürriyet'in haberine göre ise Taksim İstiklal Caddesi'ni kana bulayan ve 5 kişinin ölümü 37 kişinin yaralanması ile sonuçlanan canlı bomba eylemini, Türkiye'de 81 ilde aranan 4 IŞİD üyesinden biri olan S.Y.'nin gerçekleştirdiği öne sürüldü.



"Eski DHKP-C'li..."



HDP'nin Adana ve Mersin'deki binalarına yapılan bombalı saldırıyı gerçekleştiren S.Y.'nin geçmişinde yasa dışı sol örgütlerle bağlantısı var. Canlı bomba S.Y.,  2007'de de DHKP-C örgütü üyesi olduğu gerekçesi ile hem Ankara'da hem de İstanbul'da gözaltına alınmış. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin