Karar çıktı, 8 Kasım'da uygulanıyor. Aşı olmayan lokantalara, otel ve hastanelere artık giremeyecek. Kararın gerekçesi ise yoğun bakımdaki hasta artışı

Ve karar çıktı, yasak geldi. 8 Kasım'dan itibaren yeme içme mekanları, kişisel bakım merkezleri, otel ve hastane gibi kapalı alanlarda aşı ve iyileşmiş olma şartı aranacak. Kararı alan ülke ise Avusturya oldu. Avusturya Başbakanı Alexander Schallenberg kararı duyurdu ve yeni düzenlemeyle aşıya ilgiyi artırmanın ve daha fazla kişinin aşı yaptırmasını sağlamanın hedeflendiğini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Karar çıktı, 8 Kasım'da uygulanıyor. Aşı olmayan lokantalara, otel ve hastanelere artık giremeyecek. Kararın gerekçesi ise yoğun bakımdaki hasta artışı

Avusturya'da 8 Kasım'dan itibaren kafe, restoran, kişisel bakım merkezleri, otel ve hastanelere, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı yaptırmış ya da hastalığı geçirmiş kişilerin girişine izin verilecek.

Başbakan Alexander Schallenberg, birçok Avrupa ülkesinde olduğu gibi Avusturya’da da salgına ilişkin durumun çok ciddi olduğunu ve yoğun bakımdaki hasta sayısının beklenilenden hızlı yükseldiğini kaydetti.

Avusturya genelinde 8 Kasım'dan itibaren yeme içme mekanları, kişisel bakım merkezleri, otel ve hastane gibi kapalı alanlarda aşı ve iyileşmiş olma şartının aranacağını belirten Schallenberg, 25 kişinin üzerindeki toplantılar için de söz konusu iki koşulun geçerli olacağını duyurdu.

Karar çıktı, 8 Kasım'da uygulanıyor. Aşı olmayan lokantalara, otel ve hastanelere artık giremeyecek. Kararın gerekçesi ise yoğun bakımdaki hasta artışı - Resim : 2

Hedef aşı yaptırmak

Schallenberg, salgına karşı tek koruma önleminin aşı olduğunu dile getirerek, yeni düzenlemeyle aşıya ilgiyi artırmanın ve daha fazla kişinin aşı yaptırmasını sağlamanın hedeflendiğini ifade etti.

Yeni düzenleme için 4 haftalık bir geçiş sürecinin de öngörüldüğünü belirten Schallenberg, bu süre zarfında ilk aşısını olmuş ve PCR testi yaptıranların da iki doz aşı yaptırmış gibi kabul edileceğini ve söz konusu kapalı alanlara girişlerine izin verileceğini anlattı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin