Karanfilli anma törenine müdahale dünya basınında!

Taksim Meydanı'nda dün meydana gelen olaylar dış basında da haber oldu.

Google Haberlere Abone ol
Karanfilli anma törenine müdahale dünya basınında!

Dün Taksim Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını keybeden ve yaralananları anmak için bir araya gelerek karanfillerle meydana gelen gruba polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etmişti.



Yaşanan olaylar dış basınında da haber oldu. Yabancı gazeteler polisin müdahalesiin sert oldğunu ifade etti.



Dış basın Taksim olayları işte böyle verdi:



NEW YORK TIMES:



"Polis göstericileri su sıkarak dağıttı

İstanbul’da polis, Türkiye’nin genelinde 2 haftadan uzun bir süredir devam eden protestolarda hayatını kaybeden dört kişiyi anmak için Taksim Meydanı’nda toplanan binlerce kişiyi su sıkarak dağıttı. Barışçı göstericiler, Gezi Parkı'na dönmeden önce taleplerini yazılı bir açıklamayla duyurdu. Protestolar Gezi Parkı'nın yıkılmasını önlemek için olsa da, kısa zamanda Recep Tayyip Erdoğan’ın protestoculara karşı otokratik ve gözardı eden tepkisine karşı büyüdü. İstanbul’da dün protestoya katılan 66 yaşındaki Tülin adındakı kadın, bacağında daha önce oluşan bir yarayı göstererek, “Polis maskesini takarsa bu üzerinize yürüyeceği anlamına geliyor. Bunu şimdiden öğrendim” dedi. ‘Göstericilerin kötü amaçları olduğunu’ belirten Erdoğan ise “Çirkin bir oyunun pençeleri haline geldiniz ve kandırıldınız” dedi. Erdoğan, 60’tan fazla şehirde yaşanan protestolara değinirken, ‘Brezilya’da yaşanan benzer protestoların da Türkiye’de olduğu gibi uluslararası bilinmeyen güçlerden kaynaklandığını’ belirtti"



BBC



"Erdoğan ve muhalifler dev mitinglerde toplandı

Erdoğan muhalifleri dün İstanbul’da bir araya gelirken, başbakan Samsun’da destekçilerine seslendi. Taksim Meydanı’ndaki protestoculara polis müdahale ederken, Erdoğan yaklaşık 15 bin destekçisine ‘uluslararası bir komplo’ uyarısı yaptı. İlk başta protestocuların gönlünü almak isteyen Erdoğan, daha sonra daha sert bir tavır sergiledi. Samsun’da ‘protestocuların İslam’a hakaret ettiğini’ söyleyen Erdoğan’a, Taksim’de ‘Diktatör Tayyip... Bu daha başlangıç’ sloganları yükseldi"



REUTERS



"Polis göstericileri dağıttı, Erdoğan azarladı

İstanbul’da toplanan göstericiler polis müdahalesine maruz kalırken, Erdoğan protestocuları ‘Türkiye’nin düşmanlarına hizmet vermekle’ suçladı. Türkiye’de üç haftdan bu yana süren gösteriler, altı gün aradan sonra tekrar arttı. Protestocular, üzerlerine yürüyen polis kalabalığına karanfil atarak karşılık verdi. Ankara’da ise göstericilere su ve gözyaşartıcı bomba atılarak müdahale edildi. Samsun’da yaklaşık 15 bin destekçisine seslenen Eroğan, ‘göstericilere gereken cevabı Mart ayındaki seçimlerde vermelerini’ istedi"



ASSOCIATED PRESS 



"Polis Taksim’deki anma eylemini dağıttı

Taksim Meydanı’nda Gezi Protestolarında ölenleri anmak için toplanan kalabalık, poli tarafından dağıtıldı. Meydanı dağıtan polis ardından ara sokaklarda göstericilere biber gazı ve plastik mermilerle müdahale etti. Başbakan Erdoğan ise ‘gösterileri düzenleyenlerin aynı zamanda Brezilya’daki olayların arkasında olduğunu’ öne sürdü. Taksim’de polise karanfil atan göstericiler, polise ‘halkınıza ihanet etmeyin’ mesajı verdi. Bir AP muhabiri ise ‘polisin İstiklal Caddesi başta olmak üzere kalabalığı dağıtmak için gözyaşartıcı bomba ve plastik mermi attığını’ belirtti"



Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin