Karadeniz'i sel vurdu Prof. Naci Görür'den flaş açıklama geldi: Zonguldak dahil Karadeniz'de bugünkü teknolojiyle etkin önlemler alınabilir

Başta Zonguldak olmak üzere Karadeniz bölgesinde sel ve heyelan büyük zarar verdi. Yaşanan afetler sonrası jeolog Prof. Naci Görür'den flaş bir açıklama geldi. Günümüz teknolojisine dikkat çeken Prof. Görür, "Vakit geçirmeden Afet Bakanlığı kurulmalı" çağrısı yaptı.

Karadeniz'i sel vurdu Prof. Naci Görür'den flaş açıklama geldi: Zonguldak dahil Karadeniz'de bugünkü teknolojiyle etkin önlemler alınabilir

Geçtiğimiz günlerde başlayan ve özellikle Zonguldak başta olmak üzere Karadeniz Bölgesi'nde büyük hasarlara neden olan kuvvetli sağanak yağışlar nedeniyle yaşanan sel ve heyelanlar sonrası Jeolog Prof. Naci Görür'den flaş açıklamalar geldi.

Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan kuvvetli sağanak yağışlar nedeniyle birçok il ve ilçede sel ve su baskınları yaşandı. Yağış nedeniyle meydana gelen heyelanlar nedeniyle bir çok yol kapanırken ekipler kapanan yolları açmak için canla başla çalışmaya devam ediyor. 

BOLU DAĞI TÜNELİ AÇILDI

Heyelan sebebiyle Bolu Dağı Tüneli de İstanbul yönüne doğru kapanmıştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli'nin heyelan sebebiyle kapanan İstanbul istikametinin tekrar trafiğe açıldığını duyurdu.

Bakan Uraloğlu, "Afetin ilk dakikasından bu yana tüm ekiplerimiz ile seferberlik içinde selin etkilediği her güzergahta olduğu gibi tünel civarında da yaşanan heyelan birikintisini temizledik ve yol açma çalışmalarımızı tamamladık. Devletimiz her zaman olduğu gibi bütün kurumları ve tüm imkânlarıyla milletinin yanındadır! Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi bir kez daha iletiyor; Rabbim bu güzel vatanı afetlerden korusun" dedi. 

"ÇARE AFET DİRENÇLİ KENTLER"

Yaşanan sel ve heyelan felaketler sonrası Prof. Naci Görür de çok önemli açıklamalarda bulundu. Zonguldak ve Karadeniz Bölgesi'nde yaşanan afete dikkat çeken Prof. Görür, vakit geçirilmeden acilen bir Afet Bakanlığı kurulması tavsiyesinde bulundu. Prof. Görür sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: 

"Zonguldak dahil Karadeniz Bölgesinde sel ve heyelan büyük zarar veriyormuş. Bugünkü teknoloji ile deprem, heyelan ve su baskınlarına karşı etkin önlemler alınabilir. Çare Âfet Dirençli Kentler'dir (deprem, sel, heyelan, vb). Vakit geçirmeden bir AFET BAKANLIĞI kurulmalıdır. Liyakatlı kadrolarla kurulan, belli bir bütçesi olan, belirli plan ve hedefleri olan bu bakanlık ülkemizde insanlarımızın can güvenliğini sağlayacaktır. Sevgiyle!

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin