Karadeniz'de sel felaketi! Bartın ve Zonguldak sel altında kaldı! Sel riski devam ediyor

Bölgeye giden İçişleri Bakanlı Ali Yerlikaya, gece 00.00'a kadar Doğu Karadeniz'de sel riskinin devam ettiğini açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Karadeniz'de sel felaketi! Bartın ve Zonguldak sel altında kaldı! Sel riski devam ediyor

Karadeniz Bölgesi'nde sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Meteoroloji'nin öncesinde uyarı yaptığı 15 ilde dereler taştı, su baskınları yaşandı. Heyelan nedeniyle kapanan Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul yönünü açma çalışmaları devam ediyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sel bölgesi Bartın'da son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

13 vatandaş kurtarıldı 

Bakan Yerlikaya'nın konuşmasından öne çıkanlar:

İlk anından itibaren süratle bu aşırı yağışlardan etkilenen bölgelere geldik. Bakanlarımızla istişare halindeydik, her birimizin görev alanları olmak üzere sel olan illerimizle ilgili ortak hareket ettik. Devletimizin tüm kurum ve kuruluşları vatandaşlarımızın yanındaydık. Bartın'da 137'ye yakın vatandaşımızı helikopterlerle kurtardık. Can kaybımız ve yaralanan vatandaşımız yok. Ekiplerimiz bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

Bu saatlere dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü AFAD'la birlikte son derece uyumlu çalışıyor ve tahminleri büyük oranda tutuyor. Vatandaşlarımız da uyarılar ışığında tedbirli olsun. Doğu Karadeniz'de sel riski sürüyor. Bu gece 00.00'a kadar kuvvetli bekleniyor. Giresun, Trabzon, Rize ve Artvinli hemşehrilerimize sesleniyorum, saatte 100 kilometreye yağış düşmesi bekleniyor. Biz tedbirlerimizi aldık ama her vatandaşımız da kendi tedbirlerini alsın, meteorolojik uyarılara duyarlı olsun. Bartınımız başta olmak üzere kuvvetli yağıştan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin